Debrecen ismét bemutatkozott a londoni WTM-en

Forrás: turizmus.com

 2016. november 14. 13:49

A Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület idén ötödik alkalommal vett részt a világ legnagyobb turisztikai vásárán. A Lonely Planet Debrecent a legjobb tíz ár-érték arányú desztinációk között ajánlja az utazók figyelmébe 2017-re.

A Wizz Air 2012-ben indította közvetlen London–Debrecen járatát, mely azóta a Debreceni Repülőtér legnépszerűbb útvonalává nőtte ki magát: jelenleg heti tíz alkalommal közlekedik. A Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület a járat indítása óta következetes marketingmunkával igyekszik a brit utazóközönség figyelmét felhívni a város és térsége turisztikai kínálatára, amelynek eredményeként folyamatos növekszik a Debrecenbe érkező brit vendégek száma – írták közleményükben.

Az egyesület szakemberei a piacépítésben a Magyar Turizmus Zrt. – ma Magyar Turisztikai Ügynökség – régiós és londoni képviseleteivel, valamint a helyi szolgáltatókkal közösen dolgoznak együtt. Az együttműködések eredményeként számos utazásszervezőnek, újságírónak és bloggernek szervezett tanulmányút (pl. CNN Travel, Rough Guide, Food&Travel, Wanderlust, Holeinthe Donut Cultural Travel, Thomas Cook), online és print kampány valósult meg az elmúlt években, valamint az egyesület rendszeresen képviseli a várost és térségét szakmai workshopokon és turisztikai kiállításokon Londonban.

A november 7. és 9. között Londonban megrendezett World Travel Marketen a Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület idén is a központi magyar standon mutatkozott be, továbbra is egyedüli vidéki desztinációként. Tapasztalataik szerint a Budapestet megjárt és jól ismerő brit utazók egyre nyitottabbak a kevésbé ismert vidéki úti célok iránt. Minden évben egyre több brit utazásszervező állít össze Debrecent is tartalmazó csomagajánlatot és utaztat csoportokat a térségbe, és a nemzetközi piacra dolgozó újságírók, bloggerek részéről is fokozott az érdeklődés a fővároson túli desztinációk iránt.

Az egyesület a 2013-as WTM-en a Lonely Planet, a világ legnagyobb útikönyv-kiadójának és online utazási platformjának munkatársával folytatott sikeres tárgyalást, aki 2014 májusában személyesen ismerkedett meg Debrecen és a Hortobágy turisztikai kínálatával. A tanulmányútról megjelent online cikk és közösségi médiában elhelyezett posztok egyik legnagyobb eredménye, hogy a Lonely Planet munkatársainak és követőinek szavazatai alapján 2016-ban Debrecent is beválasztották a tíz legjobb ár-érték arányú turisztikai desztináció közé, melyek között mindössze három város található.

Az idei WTM-en többen is a standon kihelyezett Lonely Planet-logó miatt álltak meg a standnál és érdeklődtek Debrecen iránt. Az egyesület munkatársai több utazásszervezővel is tárgyalást folytattak, melyek témája a városnéző programoktól az agro- és a kerékpáros turizmusig széles skálán mozgott – olvasható a közleményben.