Debrecen szervezeti átalakulással erősíti a turizmusát - podcast

Forrás: turizmus.com

 2023. május 08. 14:52

A Főnix Rendezvényszervező Kft.-t Mészáros Réka vezeti, a VisitDebrecen turisztikai igazgatója Tóth-Megyesi Enikő lett. A cél a két cég mielőbbi összeolvadásának előkészítése. A részletekről Mészáros Réka nyilatkozott Érczfalvi Andrásnak a Trend FM-en.

A turisztikai törekvéseket jobban tudja szolgálni a jövőben, ha két ilyen emblematikus cég még inkább támogatni tudja egymást. A kultúra és a turizmus egyébként is összefonódik a városban, a cél az, hogy az összeolvadás révén tovább tudják növelni a város és a térség ismertségét és látogatottságát nem csak a kulturális, de a természeti, sport, hivatás- és a gasztroturisztikai területeken is - fogalmaz az interjúban Mészáros Réka.

Az interjúból kiderül az is, hogy az eddig méltán népszerű és keresett programok mellett szeretnék a fókuszba állítani Debrecen számtalan egyéb attrakcióit és vonzerőit. Rendkívül sokoldalú például a kulturális kínálat, de a szabadidős lehetőségek és a hivatásturisztikai adottságok is kiemelkedők. Bíznak benne, hogy mindez a számokban és a mutatókban is megmutatkozik majd.

Hogy idén milyen fesztiválok és programok várják a turistákat Debrecenben, szintén megtudhatják az interjúból. Szó esik többek között a Színházi Olimpiáról, a Múzeumok Éjszakájáról, és a helyi ízeket is felvonultató Debrecziner Gourmet Fesztiválról is. Idén 50 éves a Hortobágyi Nemzeti Park, ami jó alkalom arra, hogy egy sor program ráirányítsa a figyelmet a Hortobágyra, és ne csak a középkorú és az idősebb korosztály figyeljen fel ezekre, hanem a fiatalok is. De természetesen az év egyik kiemelkedő eseményének, az augusztusi Virágkarneválnak az előkészületeiről is megtudhatunk néhány érdekességet a beszélgetésből.

debrecen

A két cég együttes erővel népszerűsíti majd a várost, fő üzenetük, hogy Debrecen egy nagyszerű, négyévszakos desztináció

Fotó: 123rf.com

Debrecen számára fantasztikus lehetőség reptere, amely révén egyre több járat köti össze a várost a világgal. A szabadidős turizmus mellett folyamatosan nő a hivatásturizmus is, részben a beruházásoknak köszönhetően. A küldőországok között kiemelkedő Izrael, emellett pedig lokációja révén Debrecen a környező országok turistái által is nagyon keresett.

Erősítik a rendezvényeket is: több fellépő, húzónevek, intenzív kommunikáció – többek között ez várható majd attól, hogy a két cég együttes erővel népszerűsíti a várost. A fő üzenet pedig, amelyet immár közösen kommunikál a két cég, hogy Debrecen egy nagyszerű, négyévszakos desztináció, ahol érdemes nemcsak egy hétvégét, hanem akár egy hetet is eltölteni, és nemcsak a programokra ideutazni, hanem felfedezni a szerteágazó és komplex kínálatát.

Kedvelt city break helyszín is egyben, ahonnan kiindulva az egész térségben tartalmas és különleges élményeket szerezhetnek a látogatók. A beszélgetés itt hallgatható meg: