Debrecenbe költöztethetik a Természettudományi Múzeumot

Forrás: turizmus.com

 2018. december 13. 19:00

A múzeum főigazgatója megerősítette, hogy folynak erről tárgyalások.

Az Index információi szerint már régóta beszélnek arról, hogy a kormány más célra akarja használni a Magyar Természettudományi Múzeum (MTTM) által használt fővárosi épületeket. Eddig arról volt szó, hogy teljesen új, ötvenezer négyzetméteres múzeumi épületet építenénk Budapesten a kivételesen nagy és sokféle gyűjteményt gondozó intézménynek.

A jelek szerint mostanra eldőlni látszik a múzeum sorsa, de nem Budapesten, hanem vidéken folytatódik majd az 1802-ben alapított intézmény története – írja az Index. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter az ATV-vel azt közölte, hogy a kormány döntött az új természettudományi múzeum létrehozásáról.

A kormány döntött az új természettudományi múzeum létrehozásáról

Fotó: turizmus.com

Az Index úgy tudja, hogy Debrecenbe költöztetnék a gyűjteményt, és erről a héten tájékoztatták személyes találkozó keretén belül a Magyar Természettudományi Múzeum vezetőségét. Korsós Zoltánt, a múzeum főigazgatója egyelőre azt a tájékoztatást adta, hogy bár valóban folynak erről egyeztető tárgyalások, még nem született végső döntés a múzeum Debrecenbe költöztetéséről.

Kapcsolódó cikkek