Debrecenben ősszel is programkavalkád várja a látogatókat

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 25. 10:53

A nyárnak ugyan vége, de Debrecen az őszi időszakban is kulturális, gasztro-, családi és sportprogramok sokaságát kínálja a városba látogatóknak. Ezekből szemezgettünk.

Az első nagyobb program hamarosan érkezik is: szeptember 29-én Sting koncertezik majd a Főnix Arénában. A tizenhétszeres Grammy-díjas előadó My Songs koncertje egy dinamikus show, amely a pályafutása során írt legnépszerűbb dalait tartalmazza, legyen az akár a Police száma, vagy szóló sláger. Az elejétől a végéig „mesteri produkciónak” titulált koncert „zenei utazásra viszi a rajongókat az időben”, olyan nótákkal, mint a Fields of Gold, Shape Of My Heart, Roxanne vagy a Demolition Man “felejthetetlen előadása.” A turnén az énekest egy elképesztő csapat kíséri: Dominic Miller gitáros, Josh Freese dobos, Rufus Miller gitáros, Kevon Webster billentyűs, Shane Sager harmonikás, valamint Melissa Musique és Gene Noble vokalisták. A koncertet Joe Sumner előadása indítja majd.

Pár nappal később, október 1-jén a HAVASI Koncertshow érkezik Debrecenbe, szintén a Főnix Arénába. A koncertsorozat műsora az elmúlt években legnépszerűbbé vált HAVASI-tételekre épül. A színpadon öt fantasztikus zenész egészíti ki a koncertzongora monumentális hangzását, és ezúttal jelentősebb szerepet kap a koncerten a szintetizátor is. A műsor további különlegessége, hogy a zeneszerző-zongoraművész előre beavatja a közönséget az egyes tételek keletkezésének hátterébe, a hozzájuk kapcsolódó történetekbe. A repertoárból természetesen nem hiányozhat a dob és zongora párbaja sem, de bemutatásra kerülnek majd a legújabb zenei tételek is. Az életre szóló koncertélményt egy kizárólag ehhez a műsorhoz létrehozott digitális fény- és látványvilág teszi teljessé.

debrecen

Debrecen eseménynaptárában ősszel is minden látogató megtalálja a számára legérdekesebb, legszórakoztatóbb programot

Fotó: 123rf.com

Immár harmadik alkalommal, október 1. és 9. között rendezik a Nagyerdő hetét, a Nagyerdő Társaság, a Debreceni Értéktár Bizottság és számos más együttműködő partner szervezésében. Egész héten át zajlanak a programok különböző korosztályok számára a Nyírerdő Zrt. Debreceni Erdészetének erdei iskolájában. A programok között található az Oxigén Kupa erdei futóverseny, Az én Nagyerdőm című fotópályázat, A sün és a mókus című kiállítás is a debreceni Természettár rendezésében. A rendezvény új eleme lesz október 6-án a Debrecen zöld értékei című szakmai konferencia, melynek keretében építészek, erdészek, természetvédelmi szakemberek fognak szót ejteni a város és az erdő viszonyáról. Október 7-én a Nagyerdő védetté nyilvánításának évfordulójáról emlékezhetnek majd meg a résztvevők, a Nagyerdő Hetének „koronája” pedig a családi nap lesz a Sziget-Kék játszótéren.

Szintén ezen a héten, hat napon keresztül, október 3. és 8. között várja a női témák, női fókusz iránt érzékeny közönséget az V. MagdaFeszt a Csokonai Fórumban és a Csokonai Irodalmi Laborban. A fesztivál a „Tudom-e úgy, ahogyan csak én tudhatom” Törőcsik Mari negyven éve a Nemzetiben című fotókiállítással nyitja meg kapuit. A tárlat november 10-ig látogatható a Csokonai Fórum egyéb programjaihoz kapcsolódóan.

Ezután, október 6-8. között a Nemzetközi Katonazenekari Fesztiválon közel 400 előadót köszönt Európából. A fellépők között 350 fúvóst és dobost láthat, hallhat a közönség a három magyar helyőrségi zenekarnak, továbbá az osztrák, a szlovák, a cseh és a szerb katonazenekaroknak köszönhetően. A magyar fegyveres erők, a különböző nemzetközi zenekarok és a művészeti csoportok idén a Főnix Arénában nagyszabású show-val és haditechnika bemutatóval, a Debreceni Református Nagytemplomban emlékezetes koncerttel és a Piacutcai felvonulás keretében mutatkoznak be a Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál részeként.

Az ősz végével, a tél kezdetén pedig a Debreceni Advent varázsolja majd el a cívis városba érkezőket.