Debreceni szállodaigazgatók a város turizmusáért

Forrás: turizmus.com

 2018. június 05. 18:56

Június 5-én a Hotel Óbesterben tartották szokásos havi szakmai egyeztetésüket Debrecen város szállodáinak vezetői.
Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője tájékoztatta a 12 szállodai szakembert a város gazdag, nyári programkínálatáról és az azzal kapcsolatos szakmai tennivalókról a szállóvendégek érdekeinek szem előtt tartásával.

A debreceni szállodák vezetőinek szakmai egyeztetése

Fotó: turizmus.com

Őt követte a VisitDebrecen divízióvezetője, Gődény Gábor részletes beszámolója a 2018-as tavaszi, reprezentatív online felmérés eredményeiről. „A kutatási eredmények alapján Debrecen márkapozicionálásában jelentős elmozdulások vannak. A városhoz társított érzések, hangulatok és üzenetek kezdenek kialakulni a fejekben. Ma már Debrecen inkább nyüzsgő, mint csendes, inkább retro (!), mint modern, inkább divatos, mint kevéssé felkapott, inkább újdonságot nyújtó, mint átlagos, izgalmas és látnivalókban bővelkedő. Tíz utazóból 8-nál továbbra sincsenek komolyabb piaci gátak vagy akadályok, amelyek a márka épülését akadályoznák.” Bővebben ITT olvashatják a felmérés izgalmas összefoglalóját.
Megtudtuk azt is, hogy a város dolgozik egy, a saját turisztikai szolgáltatóit minősítő rendszeren, melynek megvalósításához Gődény Gábor ezúton is kérte a szállásadók segítségét.

Közös cél a turizmus fejlesztése

Fotó: turizmus.com

A reggeli találkozó utolsó megszólója, az Airport Debrecen fejlesztési igazgatója, Tamás László volt. A szállodaigazgatók közvetítették a szállodákban lecsapódó utaskritikákat a reptér működésének néhány pontjával kapcsolatban, érintve akár a büfé kínálatát vagy a biztonsági személyzet viselkedését. A reptéri szakember közölte, hogy megkapták a listát, a szállodás partnerek nyitott kapukat döngetnek, ugyanis a háttérben már zajlanak az egyeztetések és próbálják előteremteni a forrásokat  a változtatásokhoz. A jövő évtől még nagyobb légiutas-forgalomra számítanak a város fejlődő repterén.