Debreceni szaunamester indul a nemzetközi versenyen

Forrás: turizmus.com

 2019. január 29. 12:40

Január 31-én kezdődik az év első nagy nemzetközi szaunás eseménye, a Freestyle Masters.

A München melletti Kochel Am See-ben zajló versenyen Magyarországot Szép Boglárka, a debreceni Aquaticum szaunamestere képviseli.

A verseny nemzetközi zsűrijébe meghívták Zelenák János hazai szakértőt is. A Freestyle Masters egy immár harmadik alkalommal rendezett improvizációs verseny, melyet a háromszoros szaunamester világbajnok Rob Keijzer fejlesztett ki. A tematikus verseny a szaunamesterek hivatásának egyik elemére, ez esetben a legyezéstechnikára helyezi a hangsúlyt, melynek azonban a show elemeken kívül része a szaunamester számára ismeretlen zenével való harmónia és az általános szakmai hozzáértés is.

A barátságos verseny célja – hasonlóan a klasszikus versenyekhez vagy a Sauna Herbal Cup sorozathoz – nem a vérre menő versengés, hanem az adott szakmai részterület fejlesztése. A verseny szakmai hitelességének biztosítása a tízfős nagy tapasztalattal rendelkező szakmai zsűrifeladata.

Szép Boglárka

Fotó: turizmus.com

A versenyen népes magyar szaunarajongó szurkolótábor is lesz, köztük 23 magyar szaunamester, mivel a Magyar Szauna Egyesület és Rob Keijzer együttműködése folytán a hazai mesterek ingyenes belépőt igényelhettek a rendezvényre.

A németországi verseny után két héttel Rob Keijzer és az improvizációs verseny Magyarországra is megérkezik: február 15-17 között a Bükfürdő Thermal&Spa és az Aufguss Masters Hungary szervezésében lesz az első magyar improvizációs bajnokság, ahol a háromszoros világbajnokon kívül három ország bajnokaival, tizennégy hazai és öt külföldi szaunamesterrel is találkozhatnak majd a hazai közönség.