Debrecennel és térségével ismerkedtek walesi mezőgazdasági szakemberek

 2014. május 27. 14:27

A Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület 2012 júniusa – a Wizz Air London-Debrecen közvetlen légi járatának indítása – óta kiemelt küldő piacként kezeli az Egyesült Királyságot.

Az angol piacon folytatott marketing tevékenység szerves részét képezi immár két éve a világ egyik legjelentősebb turisztikai kiállításán, a londoni World Travel Market (WTM) vásáron való részvétel, melynek egyik eredményeként 2014. május 20-23. között egy 50 fős walesi csoport 3 éjszakát tartózkodott Debrecenben.

 

A walesi mezőgazdasági szakemberekből álló társaság (Upper Severn Grassland Society) minden évben szakmai tanulmányutat szervez egy-egy európai országba. Az idei úti cél Magyarország, azon belül Debrecen és térsége volt.

A csoport Wales középső részéről, Llanidloes városából és környékéről érkezett Debrecenbe a három napos szakmai programra, melynek keretében a cívisváros és térsége turisztikai kínálatával és mezőgazdaságával ismerkedtek.

A főként állattenyésztéssel foglalkozó walesi szakemberek helyi családi gazdaságokhoz látogattak el, juh-, szarvasmarha- és mangalicatenyésztőkkel cseréltek tapasztalatokat, és megismerkedtek Hortobágyon a pusztai állattartással és az őshonos magyar háziállatokkal.

 

A programból természetesen nem maradhatott ki a helyi gasztronómiával való ismerkedés sem, így a mangalicahús- és pálinka-kóstoló, valamint az elmaradhatatlan gulyás megízlelése.

A három napos látogatás végén a csoport nagyon elismerően nyilatkozott Debrecenről és térségéről, dicsérték a város szépségét, tisztaságát, nyugalmát, Hortobágy különleges természeti értékeit és élő hagyományait, valamint a térség mezőgazdaságát és gasztronómiai kínálatát.

A programot a Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület a Falusi Turizmus Hajdú-Bihar Megyei Szövetségének közreműködésével szervezte és bonyolította le.