December 7-én kezdődik a síszezon a népszerű osztrák síterepen

Forrás: turizmus.com

 2022. december 02. 13:22

Aki Karintia legnagyobb síterepén, Nassfelden kezdi a síszezont, egy különleges élménynek is a részese lehet: december 10-én egy helyi sztár, Melissa Naschenweng pörgeti fel a 2022/23-as síszezont egy különleges koncerttel.

Nassfeld idén is bebizonyítja, hogy Karintia leghóbiztosabb síterepe. Ennek köszönhetően – az előzetes terveknek megfelelően – 2022. december 7-én szerdán indul Nassfelden a síszezon - tájékoztatta lapunkat a térség turisztikai marketingért felelős szervezete.

Nassfelden a lifttársaság több mint 3,5 millió euró összegben hajtott végre áramfelhasználást csökkentő és energiahatékonyságot növelő technikai fejlesztéseket, telepített a pénztáraknál a sorbanállási időt csökkentő jegyautomatákat, valamint szerezte be a legmodernebb pályakarbantartó gépeket a tökéletesen karbantartott sípályák érdekében.

460 modern hóágyú járul hozzá évek óta 20%-kal kevesebb energiafelhasználással, de 30%-kal nagyobb hatékonysággal a főbb sípályák garantált hóval borításához mindössze 5-6 nap alatt. A síterep áramszükségletét 100%-ban megújuló energiaforrásokból fedezik.

Néhány nap múlva már síelni lehet Nassfelden

Fotó: Martin Lugger / Nassfeld.at

Nassfeld síterepének 2022. december 7-i nyitása után rögtön az első hétvégén, december 10-én csodálatos téli hegyi panorámával a háttérben színpadra lép Melissa Naschenweng és zenekara,

Az idei téli szezonnyitó koncert az első igazoltan környezettudatos esemény lesz a régióban. Ennek része a környezetkímélő tömegközlekedési lehetőség, a helyi alapanyagokat felhasználó ételkínálat, a hulladékmentesítés és -újrahasznosítás, az energiatakarékosság, valamint az akadálymentesség is.

Kapcsolódó cikkek