Mozizással és éjszakai show-val vár hétvégén Magyarország legszebb angolparkja

Forrás: turizmus.com

 2024. július 03. 16:15

A nyári kertmozik varázsát idézik meg Dégen július 5-én, amikor a mozirajongók A nagy Gatsbyt nézhetik meg a Festetics-kastély mesés parkjában. Másnap ugyanide élő múzeumot varázsol a Mare Temporis Történelmi Hagyományokért Alapítvány.

A kastélykert mozilátogatói június 5-én, pénteken 20:30 órától igazi lazulós, popcornozós filmnézésre számíthatnak, ráadásul a vetítések előtt a kombinált jegyet váltók megtekinthetik a kastély épületében a tematikus kiállítást, ahol interaktív élményeken keresztül ismerhetik meg a szabadkőművesség történetét, magyarországi vonatkozásait, valamint a Festetics család életét.

A kényelmesebbek és a korán érkezők padon ülve, míg a romantikát és a piknik hangulatot kedvelők saját pokrócokon, plédeken élvezhetik a filmet. Popcorn, üdítő, hideg sör és fröccs vár mindenkit, azonban saját étel és ital behozatala nem engedélyezett. További részletek itt olvashatók.

Másnap 18 és 23 óra között, A Festetics-kastély éjszakája rendezvény keretében egy kivételesen jó hangulatú estére számíthatnak a kastélyba látogatók.

Interaktív játékokon keresztül megismerhetik a kor gasztronómiai, divat és szépségápolási érdekességeit. Megtudhatják, hogy milyen volt a cirkusz világa a századfordulón.

A látványos éjszakai showműsorban tűznyelés, tűzfújás, akrobata, zsonglőr és erőember-mutatványok szórakoztatják a nézőket.

Éjszakai showműsorra és kertmozira várják a látogatókat a dégi Festetics-kastély parkjába

Fotó: NÖF

A De Bono Kreatív Műhely elsősorban a kisgyermekes családokat várja, akik cirkuszi mutatványos közreműködéssel ejtik ámulatba a nagyérdeműt.

Hangácsi Márton énekes-gitáros koncertjén szólóban játszik, koncertje viszont túlmutat a megszokott egyszemélyes, akusztikus előadásokon. A dalokat modern átgondolásban, gazdag hangszerelésben hallgathatják az érdeklődők. Zárásként Dj. Jámbor gondoskodik a felejthetetlen hangulatról.

A Páskom 1802 Gasztroműhely a rendezvényen speciális Hot-Dég falatokat kínál, míg a kastély kávézójában finom borok, koktélok, desszertek várják a látogatókat.

A rendezvény ideje alatt csónakázási lehetőség, kézikomp, selfi gép, Titkos tárlat, valamint parkvezetés is elérhető lesz.

Bővebb infó itt érhető el.