Dél-Alföld és Észak-Alföld a sepsiszentgyörgyi Szent György Napokon

 2014. május 13. 18:01

Idén 23. alkalommal rendezték meg a sepsiszentgyörgyi városnapokat, mely a környék egyik legnagyobb és legszínvonalasabb rendezvénysorozata. Április 26. és május 4. között színvonalas rendezvények, kulturális műsorok váltották egymást.

A Szent György Napok keretében 2014. május 1-4. között első alkalommal szerveztek tematikus wellness expót a megyeszékhelyen, a Székely Mikó Kollégiumban. Az ünnepi eseményt Édler András György, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, és Antal Árpád András, Sepsiszentgyörgy polgármestere nyitotta meg. A nem mindennapi eseményen közel ötven standot állítottak fel a szervezők.

A Magyar Turizmus Zrt. romániai képviselete által üzemeltetett „Magyar Turizmus" sátorban az MT Zrt. Dél-alföldi és Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságai, valamint régiós társkiállítók is képviselték a térség turisztikai kínálatát. A Dél-Alföld régióból Orosháza-Gyopárosfürdő, Szeged, Makó, Mórahalom és Kiskunmajsa, Észak-Alföld régióból pedig Hajdúszoboszlóról a Hungarospa, a Hunguest Hotel Aqua-Sol és Béke, valamint a Hotel Atlantis szállodák voltak jelen. Kovászna megye meghívására a magyarországi testvérmegyék, így a dél-alföldi régióból Békés és Csongrád képviselői is részt vettek a wellness expón, külön standon.

 

A dél-alföldi régió az Orosházi Kolbászklub Hagyományőrző Egyesülete jóvoltából kolbászt, a kiskunmajsai Tourinform iroda jóvoltából pedig szanki kézzel készített konyakmeggyet kóstolhattak az érdeklődők. Az észak-alföldi régió szilvából készült termékekkel kedveskedett a rendezvényre kilátogató vendégeknek.

A látogatók nagy számban keresték fel a Magyar Turizmus sátrat és érdeklődtek az alföldi turisztikai ajánlatok iránt.

A szervezők őszinte vendégszeretete, a vásárlátogatók élénk érdeklődése, a bemutatott értékeink kedvező fogadtatása megerősíti, hogy igenis érdemes ezen a piacon erőteljesen jelen lenni.

Grubisics Levente fesztiváligazgató szerint idén a zord időjárás ellenére is tartani tudták a látogatószámot. A 23. Szent György Napok négy fesztiválnapja és öt „kultúrnapja" összesen 318 programot számlált. Idén 44 helyszínen zajlottak az események – ez a szám jóval nagyobb, mint az előző években. A Szent György Napok programsorozat idén több mint 80.000 fesztiválozót mozgatott meg. A fesztiváligazgató szerint a rendezvény minden helyszíne „megizmosodott". A közösségi portálokon 10014 követője van a fesztiválnak, a sajtóirodában több mint 150 híranyag, tíz összefoglaló videó, és több mint 130 fotóalbum készült. Két Go Pro kamerát szereltek fel, és először készült drónos felvétel is a helyszínekről. Idén először lesz „aftermovie-ja" is a fesztiválnak, amely tulajdonképpen a következő évi rendezvény jövőbeni reklámfilmje is lesz.