Dél-Korea bemutatkozik a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Forrás: turizmus.com

 2017. március 17. 10:19

Rizsbor kiállítás, K-Pop koncertek, pecsétek – a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik legszínesebb rendezvénycsokra a Koreai Kulturális Központhoz köthető. Az ázsiai ország gazdag hagyományaiból és művészetéből kapnak a látogatók ízelítőt április 7–9. között, a Bálna többnyire ingyenes programjain.

A BTF fontos feladatának tekinti, hogy nyisson a különböző kultúrák felé, ennek jegyében április 7-én ünnepélyes kiállításmegnyitóval veszi kezdetét a koreai eseménysorozat. A tárlat a makgeolli nevű tradicionális koreai rizsbort, annak elkészítését, hagyományait és tárolását mutatja be.

Az egész hétvégén át tartó rendezvény csúcsa az április 8-i Koreai Kulturális Nap lesz, amely gasztronómiai kóstolót is magában foglal. Az érdeklődők 6 étterem és 3 koreai élelmiszerüzlet választékán keresztül megkóstolhatják a koreai konyha Magyarországon is egyre népszerűbb ízeit.

A színpadi programon belül a hagyományos zene és tánc bemutatásában a Mugunghwa, a Manwol és a Mindeulle együttesek működnek közre, míg a fiatalok zenei és divatkultúráját, a K-Popot a többi között a már jól ismert Home Made Asia és a Koreában 2016-ban megrendezett nemzetközi K-Pop táncverseny közönségdíjat nyert 4Divas csoportok koreográfiái képviselik.

 

A kiállítók között láthatunk szépségszalont, feltűnnek a koreai kézműves foglalkozások és játékok, valamint bemutatkoznak a művészi kalligráfia magyar mesterei, akik segítségével a látogatók elsajátíthatják az alapokat, és ez alkalommal is lesz lehetőség egyedi koreai témájú pecsétek vásárlására. A gazdag programot tovább színesítik a felbukkanó piaci táncosok és zenészek, akik a koreai Pocheon városából érkeznek.

A nap folyamán fellép a KoN néven ismert koreai cigányhegedűs is, aki fiatal kora ellenére már bejárta Dél-Korea, Japán és Kína színpadait, és szintén 2016-ban, az októberi koreai kulturális fesztiválon már elrabolta a magyar rajongók szívét is. Az egész napos programot Tommy Vig és jazz zenekara zárja. A Korea-napon további koncertekre is sor kerül.

A rendezvénysorozat záró előadása a Sim Cheong című zenés színpadi mű lesz, szintén a Bálnában.

Kapcsolódó cikkek