Dél-koreai építészeti kiállítás nyílik Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2019. november 03. 09:53

Az elmúlt 30 év legjelentősebb koreai építészeti projektjeit bemutató kiállítás nyílik november 11-én a Koreai Kulturális Központban.

A Magyarország és Dél-Korea 30 éves diplomáciai kapcsolatának évfordulóján nyíló tárlat és a kapcsolódó programsorozat arra keresi a választ, hogy az építészet miként teljesít a globalizálódó világban.

A Koreai Kulturális Központ, a szöuli Modern és Kortárs Művészetek Múzeuma, valamint a Mokchon Kim Jung Sik Alapítvány által közösen megvalósított budapesti kiállításon harminc építészeti projektet ismerhetnek meg az érdeklődők.



A kiállított munkák között szerepel a Korea fővárosától 30 kilométerre található, 130 kiadót és 57 nyomdát magában foglaló „könyvváros”, Szöul üzleti negyedének leghíresebb, 17 emeletes, oszlopmentes, „konfuciánus” irodaháza, de az érdeklődők megismerkedhetnek a Gapado szigeten megvalósuló projektekkel is. A sziget lakosságának folyamatos elvándorlását olyan kis építészeti beavatkozásokkal igyekeznek megállítani, melynek célja az ökológiai egyensúly megőrzése.


A tárlat kísérőeseménye a Kortárs Építészeti Központtal közösen szervezett, november 9-én induló kétnapos programsorozat, amelyen a két ország vezető építészei mutatják be legújabb építészeti, belsőépítészeti vagy városrehabilitációs törekvéseiket.