Délkelet-Ázsiában jártak a V4-ek turisztikai marketingszervezetei

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. november 10. 18:52

A visegrádi országok már hagyományos kiállítók az ITB-Asia kiállításon, amelyet idén október 21–23. között rendeztek meg Szingapúrban. A 65 m2-es visegrádi standon együtt jelent meg Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország, s közös roadshow-t is szerveztek.

A kiállításon 760 kiállító ajánlotta termékeit mintegy 10 300 látogató számára. Hazánk kínálatát az TourEast Tour és az SL (Hungary) képviselte. A visegrádi országok turisztikai marketingszervezetei közös eseményt is szerveztek az ITB-Asia kiállításhoz kapcsolva.

A „Discover Central Europe" szlogenre épülő bemutatókra és üzletember-találkozókra október 19-én a Fülöp-szigetek fővárosában, Manilában, majd október 26-án Jakartában, október 28-án Kuala Lumpurban került sor.

Vas Mária, az MT Zrt. szingapúri külképviselet-vezetője a roadshowt követően elmondta, hogy a helyi szakemberek minden állomáson nagy érdeklődéssel figyelték és hallgatták a négy visegrádi ország bemutatkozását. Tapasztalatai szerint a térség országinak lakói általában 2-3 éjszakát terveznek egy-egy V4-országban, és nagy érdeklődéssel fordulnak a csoportos és MICE-ajánlatok felé.