Délkelet-ázsiai újságírókat fogadtak a V4 országok

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2016. március 23. 15:49

Mintegy kéthetes média-tanulmányútra invitálta délkelet-ázsiai újságírók egy csoportját a Visegrádi Négyek turisztikai együttműködése március 14. és 26. között.

A „Romantikus Európa” elnevezésű tanulmányút keretében az újságírók Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország legismertebb turisztikai attrakcióit keresik fel. A túra elnevezéséhez hűen elsősorban a négy ország romantikus, nosztalgikus helyszíneit látogatják meg e kora tavaszi időpontban.

A Visegrádi Négyek turisztikai együttműködés munkacsoportja minden évben közösen választja ki azokat a távoli turisztikai piacokat, amelyeken – éves marketingterve alapján – a térséget mint közös desztinációt szeretné megjeleníteni.

A kelet-ázsiai országok utazói egyre fontosabb szerepet játszanak a világ turizmusában, ezért Magyarország és V4-es partnerei együtt igyekeznek Közép-Európára irányítani a régió turistáinak figyelmét. A Magyar Turizmus Zrt. új külpiaci stratégiájában a kelet-ázsiai országok a „távoli és új piacok” kategóriában kiemelt figyelmet kapnak.

A „Romantikus Európa” tanulmányút főszervezője a Magyar Turizmus Zrt., így a nyolc fős újságíró csoport Budapesten kezdte az ismerkedést Közép-Európával, majd három Magyarországon töltött nap után a szlovákiai Kassára indult tovább. A túra további állomásai Csehország és Lengyelország. A vendégek Varsóban fognak repülőre szállni március 26-án, hogy hazatérjenek Szingapúrba, Indonéziába, Malajziába és a Fülöp szigetekre.

A romantikus hangulat jegyében a magyarországi túra Budapest és néhány kedvelt vidéki város évszázados építészeti és kulturális örökségével ismertette meg az idelátogató újságírókat. A Budai Várnegyed, a Várkert Bazár, a Mátyás templom, a belváros, valamint az Andrássy út építészeti remekeinek megtekintésén túl az Állami Operaház március 15-i Bánk Bán előadása tartozott a fővárosi programok közé. Legújabb Michelin csillagos éttermünk, a Costes Downtown és az Opera Café kínálatán keresztül a vendégek belekóstolhattak a megújuló magyar gasztronómia remekeibe is. A fővárosban töltött másfél napot élménygazdag vidéki programsor követi, amelynek része a Gödöllői Királyi Kastély meglátogatása, a Lázár Lovaspark, húsvéti hagyományokhoz kapcsolódó kézműves foglalkozás Hollókőn, valamint borkóstolás az egri borvidéken.

A szervezők remélik, hogy az itt töltött csaknem két hét hozadéka a várható média- megjelenéseken túl a Délkelet-Ázsiából érkező turistaforgalom növekedése lesz.