Derby és Gasztroangyal Fesztivál a Kincsem Parkban

Forrás: MTI

 2015. április 15. 15:10

Lóversenyfutamokkal, koncertekkel és kulináris élményekkel várja az érdeklődőket a Derby és Gasztroangyal Fesztivál július 3. és 5. között a fővárosi Kincsem Parkban - hangzott el az eseményt beharangozó szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

A fesztivál három rendezvényt egyesít: erre a hétvégére kerül a 101. Magyar Ügetőderby, a 93. Magyar Derby, a futamok mellett pedig a közmédia Gasztroangyal című műsorának szervezésében vásár és különböző kulináris programok is várják a látogatókat.

Borbás Mária, a Gasztroangyal műsorvezetője elmondta, hogy tavaly már volt egy nagy sikerű egész hétvégés rendezvényük a Kincsem Parkban, amelynek megszervezésével lehetőséget akartak adni a nézőknek, hogy megkóstolhassák a műsorban bemutatott ízeket, ételeket és termékeket.

Hozzátette: az idei eseményen termelők, gazdák, borászok, pálinkakészítők és több étterem képviselői is jelen lesznek. Emellett lesz gasztroszínpad is, amelyen többek között a kenyérsütés praktikáit, a hússütés és a halfilézés rejtelmeit bemutató rövid tanfolyamokon vehetnek részt az érdeklődők.

Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a fesztivál szervezésével az volt a céljuk, hogy két igen rangos hagyományt egyesítsenek, létrehozva ezzel minden idők legnagyobb magyar lóversenyét.

"1827 óta rendeznek Magyarországon lóversenyeket, ezért nyugodtan elmondhatjuk, hogy ez a legnagyobb hagyományokra visszatekintő sport hazánkban" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a lovassport a 19-20. században mindig is szorosan összefonódott a gasztronómiával, és nincs ez másképp a legrangosabb mai külföldi lóversenyeken sem.

Pénteken este ugróversennyel, síkversennyel és ügetőversennyel indul a fesztivál.Szombaton 10 futammal várja a nézőket az Ügetőderby, este pedig a Virtuózok című tehetségkutató legjobbjai lépnek fel a Kincsem Parkban. Vasárnap az 1921-ben alapított Magyar Derby tíz galoppfutamán az angol telivérek lesznek a főszereplők, a verseny összedíjazása 14 millió forint. A fesztivált a Nemzeti Lovas Színház ünnepi koncertje zárja.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által támogatott háromnapos rendezvényre a szervezők több tízezer embert várnak.