Desdemonaként ejti rabul a szíveket Rost Andrea a Margitszigeten

Forrás: turizmus.com

 2016. július 20. 14:37

Verdi legfenségesebb alkotását, a Shakespeare tragédiája alapján komponált Otellót mutatja be július 29-én és 31-én a Szabad Tér Színház sztárszereposztással: Rost Andrea világhírű szoprán és Marc Heller amerikai tenor főszereplésével.

Amikor két olyan zseniális mester találkozik, mint az operatörténet egyik legtöbbet játszott komponistája, Verdi és a drámaírás legnagyobb mestere, Shakespeare, az minden kétséget kizáróan kivételes művet eredményez. Otello és Desdemona, az (opera) irodalom egyik leghíresebb szerelmes párjának története a személyes és a politikai féltékenységről, a hatalomvágy, az árulás és az irigység örök tragédiájáról mesél.

 

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon az Operaház nagy sikerű előadásában elevenedik meg a népszerű mű, amely utoljára kerül színre Vámos László rendezésében. A szabadtéri bemutató különlegessége, hogy Desdemona szerepében a Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas világhírű szoprán, Rost Andrea látható, a címszerepet pedig a világhírű fiatal tenor, Marc Heller alakítja, aki először lép fel Magyarországon, és a Budapesti Nyári Fesztivál meghívására Belfast, Barcelona és Salt Lake City operaszínpadai után érkezik Budapestre.

Verdi lenyűgöző zenéje Madaras Gergely, a fiatal kora ellenére Európa számos országában sikerrel debütált és rangos díjakat elnyert karmester vezényletével szólal meg a Budapesti Filharmóniai Társaság zenekara és énekkara közreműködésével.

Érkezzen a helyszínre MAHART színházi hajójárattal!

Giuseppe Verdi: Otello - szabadtéri opera bemutató olasz nyelven, magyar felirattal
2016. július 29. és 31. (péntek, vasárnap) 20.00 - Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Bővebb információ és online jegyvásárlás: www.szabadter.hu

(x)