Desztinációs szervezet jött létre a Duna mentén

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 27. 13:24

A Magyar Limes Szövetség tevékenységével zajló átfogó turisztikai kínálatépítés újabb, most már operatívabb szakaszához érkezett.

A program lényege, hogy az integrált gazdaság-turizmusfejlesztés célkitűzésével a Duna mente meglévő sokoldalú turisztikai kínálata, és a világörökség-rangot a remények szerint hamarosan elérő – a teljes 417 km-es Duna szakaszunkon végighúzódó – római emlékek összekapcsolása megtörténjen, és így egy óriási, több termékkomponensből álló kulturális-, öko-, egészség-, aktív turisztikai transzrégiós kínálat épüljön ki.

Az új fázisba lépés egyik leglényegesebb eleme, hogy a Magyar Limes Szövetség a dunai régiókon átnyúló, TDM-szerűen működő szervezetet hozott létre Duna-Limes Nonprofit Kft. néven – tájékoztatta szerkesztőségünket Karsai Árpád turisztikai szaktanácsadó, aki közreműködött az Országos Limes kulturális turisztikai fejlesztési koncepció előtervének elkészítésében. Mint hangsúlyozta: ez a szervezet nem konkurál az államilag legitimált TDM-rendszerrel, és jelenleg nincs is hivatalos TDM-regisztrációja, viszont kifejezett célja együttműködni a TDM-ekkel, és hozzájárulni a desztinációk turisztikai fellendüléséhez. Célkitűzése értelemszerűen csak a Duna mente 25 km-es sávjába eső vonzerő- és fogadóképesség fejlesztésének segítése, és e területek piacra juttatása.

A Duna-Limes Turizmus Nonprofit Kft. a Magyar Limes Szövetség Kulturális Egyesület  tulajdonában van, amely egyesület azért alakult, hogy Magyarország elérje a Ripa Pannonica in Hungary (ókori római limes Duna menti határvonalának magyarországi szakasza) UNESCO-világörökségi címet, és minél nagyobb hatékonysággal elősegítse az ebből fakadó gazdasági, turisztikai lehetőségek kihasználását, kiaknázását.

Az egyesület mindazokat kívánja soraiban látni, felkérni a közös munkára, akiknek az érdekeltségi körébe esik az egyesület tevékenysége, annak segítése. A Duna-Limes Turizmus Nonprofit Kft.-t az egyesület a Duna mente egységes turisztikai megjelenítésére, piacra vitelére, az ehhez szükséges feladatok teljes körű ellátására hozta létre azzal a kikötéssel, hogy az értékesítésből származó árbevételét (jutalékok stb.) csak a megjelölt célokra fordíthatja. A kft. legfőbb döntő testülete a Magyar Limes Szövetség közgyűlése.

Így mindenki, aki belép a szövetségbe, tulajdonosává és döntéshozójává válik mindkét szervezetnek. Ennek szellemében a szövetség várja a további belépőket.

További információ: www.danubetourism.eu