Diákok sétálnak a Margitszigeten beteg gyermekek álmaiért

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 13. 14:30

A budapesti Eötvös József Gimnázium immár hatodik alkalommal hívja közös sétára a fővárosi középiskolásokat szeptember 14-én.

A Csodalámpa Alapítvány már 15 éve igyekszik teljesíteni az életveszélyes betegségben szenvedő gyermek kívánságait, a fővárosi diákok ennek a tevékenységnek a támogatására demonstrálnak. A gyülekező és az uzsonna a Margitszigeten 15 órakor lesz a Halastó melletti Bringóvárnál (1138 Budapest Hajós Alfréd st.1).

A fiatalok összefogásával egy 16 éves súlyos betegséggel küzdő fiú álmát váltják majd valóra. A gyermek egy Lego Star Wars játékot kért az alapítványtól, hogy a kórházban töltött idő alatt elterelhesse a figyelmét a sokszor kellemetlen és fájdalmas kezelésekről. A programhoz eddig csatlakozó középiskolák mintegy 200 diákja az uzsonna után Csodalámpa-lufival a kézben besétálja a szigetet.

Örömzenélés a Csodalámpa Alapítvány szervezésében

Fotó: turizmus.com

A szervezők a rendezvénnyel szeretnék felhívni az egészséges gyerekek figyelmét a betegekkel történő gondoskodásra, így ők maguk is példaképekké válhatnak a közösségükben, a családjukban. A megvalósult álmokról készült beszámolók mindegyike olvasható a www.csodalampa.hu weboldalon.

Kapcsolódó cikkek