Digitális fotóművészeti tárlat a tihanyi Rege Galériában

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. április 23. 11:34

Baumann Béla, John Judit és Polgár Martina fotóművészek munkáiból nyílt kiállítás április 20-án Tihanyban, a „Balaton Pilvax Kávéházaként” emlegetett, 60 éves kulturális múlttal büszkélkedő Apátsági Rege Cukrászda galériájában.

A kiállítás állandóan változó digitális terében – Samsung The Frame TV-k segítségével – látogatók előtt feltárulnak a Bakony, Veszprém és a Balaton szépségei.

„A digitális alkotások a helyi művészek elmúlt tíz évben készült munkái. Az öt televízión a képek folyamatosan cserélődnek, így a fotók több kompozícióban jutnak el a látogatóhoz, akik egyszerre gyönyörködhetnek a legszebb bakonyi és balatoni panorámákban, párás időben a dupla szivárványban.

A kiállítás képanyaga minden néző számára egyedi élményt nyújt

Fotó: Polgár Martina

Minden második percben megváltozik a kiállítótér hangulata, ahogy a tárlat tartalma is módosul. Ezáltal a látogató egyfajta premier előtt áll, mert kétszer ugyanazzal a tárlattal nem találkozik. Az élmény így válhat egyedivé és megismételhetetlenné” – avatja be a különleges tárlat iránt érdeklődőket a digitális kiállítás rejtelmeibe Oravetz Dániel, a Rege Galéria Tihany, kurátora.

A digitális alkotások helyi művészek alkotásai az elmúlt tíz évből

Fotó: Baumann Béla

A „Silent Café bemutatja: A természet csendje” című, több mint ötven fotóból álló tárlat május közepéig látogatható (hétfő–csütörtök és vasárnap: 9-20 h, péntek–szombat: 9–21 h).