Digitális kijelzők turistáknak Debrecenben

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 08. 09:25

A város három pontján is köztéri információs kijelzőkről tájékozódhatnak a programokról és a látnivalókról a turisták és a debreceniek egyaránt.

A VisitDebrecen létrehozása, valamint a Karakter Kávézóban működő információs pont kialakítása és a hét különböző nyelven megjelenő új időszaki kiadvány után korszerű digitális információs tájékoztató eszközöket telepítettek a város kiemelt turisztikai attrakcióinak.

Mivel a tájékozódás egyre kevésbé támaszkodik hagyományos eszközökre, például útikönyvekre és térképekre, így megnő a szerepe az új médiának, az internetnek, a mobil eszközöknek és az úgynevezett digital signage-nek, azaz a digitális információs kijelzőknek.

Az információ útja

Fotó: turizmus.com

Ez utóbbiból 3 korszerű eszköz, a kültéri kijelzők közül a világon egyik legnépszerűbb LG 55XE3C tipusú fullHD felbontású 55 hüvelyk képátlójú vandálbiztos kültéri kijelző kerül most telepítésre Debrecen 3 pontjára: a Kossuth térre, az Aranybika szálló elé; a Csapó utcára, a Fórum bevásárló központ elé és a Nagyerdőre, a Ködszínházhoz. A kijelzők, igazodva az adott helyszín látogatottságához, napi 12-18 órában közvetítik majd az egyedi vizuális tartalmat, melynek napi frissítéséről a VisitDebrecen csapata gondoskodik.

Ezek a kijelzők nemcsak látványos plakátként működnek, hanem lehetőséget kínálnak arra is, hogy mozgó filmet, animációt vagy akár webes tartalmat jelenítsenek meg, ezáltal még több érdeklődőt vonzzanak a város attrakcióihoz. A tervek szerint még a Debreceni Virágkarnevál előtt megjelenhet az új mobiltelefonos applikáció is, ami szintén segít a programok közötti választásban.