Digitális Luther-kampányt indít a DZT

Forrás: turizmus.com

 2016. november 11. 13:10

2016. október 31-én pontosan a reformáció jubileumának kezdetekor a Német Turisztikai Hivatal (DZT) online is elindította „Luther 2017 – 500 éves a reformáció Németországban” tematikus kampányát.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke szerint „Luther Márton, mint szimbólum, egy kiemelkedő reklám-nagykövet, aki felhívja a kulturális, illetve vallási motivációjú külföldi vendégek – köztük 800 millió protestáns világszerte – figyelmét a kulturális Németországra. A reformáció jubileumára szervezett tematikus kampányunk konzekvensen a DZT digitális stratégiáján alapul: ehhez piacspecifikusan használjuk fel a különböző online platformokat és az összes fontos közösségi médiacsatornát. A kampánnyal Németország modern arcát mutatjuk be, illetve erősítjük Németországot a nemzetközi versenyben.”


A kampány előtti visszaszámlálás során a DZT a Német egység napjának központi ünnepségének keretén belül a nagykövet rezidenciájában Washingtonban október 5-én egy bonyolult digitális hologramm-installációval már színpadra állította Luther Mártont.

Mostantól a www.germany.travel weboldal felhasználói egy animációs filmet láthatnak, amely humorosan és szimpatikusan mutatja be a Lutherrel kapcsolatos fontos tényeket és adatokat. A nemzetközi értékesítésnél VR-szemüvegek is bevetésre kerülnek. A Playmobil-Luther figura hat 360 fokos videóban mutatja be életének állomásait, a történelmi helyszíneket, illetve a turisztikai célpontokat is. Luther munkásságának legfontosabb helyszínei – mint például a Luther-városok Wittenberg, Eisleben és Mansfeld, Torgau, Schmalkalden, a Wartburg Eisenachban, Erfurt, Augsburg, Coburg, Worms és Heidelberg – ezen felül áttekinthetően szerepelnek egy interaktív térképen. Nyolc „Luther-útvonal” illusztrálja 30 nyelven a reformátor életének állomásait. A DZT online sajtóközpontjában a sajtó képviselői célcsoportoknak megfelelően előkészített információkat és képanyagot találnak a témához.

A Playmobil cég Luther-figurája, amely a Congress- und Tourismuszentrale Nürnberggel együttműködésben született, a mozgó képeken szimpatikus főszereplőként mutatkozik, és számos más marketingakcióban szerepel világszerte.

A klasszikus média képviselőinek szervezett sajtóutakon kívül blogger- és véleményvezér- (influencer) utazások is bemutatják majd a Luther-útvonalak mentén található különleges helyszíneket, illetve megjelenítik ezeket az összes releváns közösségi média platformon, mint a Facebook, az Instagram, a Youtube vagy a Snapchat. A #luthercountry hashtag köti össze a közösségi média aktivitását.

A DZT-kampány központi elemei a fontos küldőpiacok, amelyeknek erős kötődése van a reformációhoz, mint például Hollandia, Svájc, Dánia, Svédország, Norvégia, Finnország, Magyarország, illetve a tengerentúlon az Amerikai Egyesült Államok, Kanada és Dél-Korea.

A kampány megvalósításánál a DZT számos partnerrel működik együtt, ilyen például a „Luther 2017” központ, a Németországi Evangélikus Egyház, a szövetségi államok turisztikai szervezetei, illetve a németországi Luther-városok.