Digitális séta a Zselicben

Forrás: turizmus.com

 2018. december 14. 13:57

Mostantól a Google Street View szolgáltatásával is bejárhatjuk a különleges szépségű zselici erdő számos népszerű pontját. A gömbpanorámás fotókon többek között a dennai Feneketlen kút környéke, a Zselici Csillagpark és a Hotel Kardosfa is megelevenedik.

A természetjárás és az erdei turizmus népszerűsítése az elsődleges célja a SEFAG Zrt. legújabb akciójának. A somogyi állami erdők kezeléséért felelős vállalat gömbpanorámás képeket készített a Zselici Tájvédelmi Körzet népszerű kirándulóhelyeiről, amiket a Google Street View felületén tett elérhetővé.

Az erdészek azt tapasztalták, hogy az internetet már nemcsak nyaralások tervezésére, hanem kisebb kirándulások célpontjainak kiválasztására is egyre többen használják. A nagy felbontású panorámaképekkel a felhasználók szinte az erdő közepén érezhetik magukat, ami remélhetőleg sokaknak csinál kedvet ahhoz, hogy bakancsot húzzanak, és személyesen is elinduljanak a természetbe.

A virtuálisan bejárható helyszínek között megtaláljuk a rendkívül alacsony fényszennyezés miatt országos hírű Zselici Csillagparkot is

 

A virtuálisan bejárható helyszínek között megtaláljuk a környék rendkívül alacsony fényszennyezése miatt országos hírű Zselici Csillagparkot, a Hotel Kardosfa háromcsillagos erdei szállodáját, a Kelet-Zselic két népszerű kirándulóhelyét, a Mátyás-kutat és a dennai Feneketlen kutat, valamint a tőlük délre található ún. enyezdi barakk környékét. De még a levegőből is körbenézhetünk a Zselici Tájvédelmi Körzet fölött.

Némiképp kakukktojás az újdonságok között a Kaposváron található Erdők Háza Látogatóközpont, ami gyerekeknek és családoknak kínál kedvcsináló élményeket az erdőjáráshoz.

Mátyás-kút a Zselicben

Fotók: SEFAG Zrt.

Kapcsolódó cikkek