Már digitális túraútvonalon is bejárhatjuk Kiskőröst

Forrás: turizmus.com

 2023. január 23. 12:12

Számos új, a térség turizmusának fellendülését támogató projekt valósult meg Kiskőrösön az utóbbi időben. Átadtak többek között egy okostelefonnal végigjárható várostörténeti digitális túraútvonalat, megnyitott a János Vitéz park és egy kétnyelvű versautomata is helyet kapott a főtér közelében.

A 2022-23-as Petőfi 200 programsorozat kapcsán Kiskőrös turisztikai fejlesztések sorát valósította meg; új kiállítást mutatott be a Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum, a János Vitéz Látogatóközpont helyszíne pedig egy játszóparkkal is kiegészült - közölte a város.

Emellett elkészült a város első turisztikai kisfilmje is, ami a legizgalmasabb helyi látnivalókon és helyszíneken kalauzolja végig nézőit. A dinamikus vágásokra, feliratokra és grafikákra épülő videó egy fiatal család szemszögéből mutatja be azokat a kulturális, gasztronómiai és hagyományőrző programokat, amelyek különlegessé teszik Kiskőrös városát.

A film a Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum új kiállításától kezdve a hagyományőrző Szlovák Tájházon át a gyógyvízminősítéssel rendelkező fürdőn keresztül az országszerte ismert kiskőrösi borkultúráig kalauzol végig egy, a városban töltött hosszú hétvége sokszínű programjain.

A város történetével egyébként már virtuálisan is megismerkedhetünk, egy QR kódokkal ellátott, szórakoztató digitális túraútvonalon keresztül, a Petőfi szülőház szomszédságában található Műfordítói Szoborpark bejáratánál elhelyezett versautomatán pedig több nyelven hallgathatjuk meg a legismertebb Petőfi-verseket.

kiskoros

A város történetével egyébként már virtuálisan is megismerkedhetünk, egy QR kódokkal ellátott, szórakoztató digitális túraútvonalon

Fotó: Kiskőrös

 

Új honlap, csomagajánlatok és kedvezmények

Megújult a város turisztikai weboldala is, amely a kiskőrösi kistérség kulturális, gasztronómiai és természeti élményeit egységes arculattal, átlátható és felhasználóbarát formában mutatja be. A honlap és arculat megújításáért a Mitte Communications felelt. A hétvégi kikapcsolódásra vágyó belföldi turisták szálláslehetőségeket és egy speciális csomagajánlatot is megismerhetnek a honlapon.

kiskoros

Petőfi szülővárosában verspadokon is megpihenhetünk

Fotó: Kiskőrös

A kiskőrösi kedvezményekkel olyan kulturális és szabadidős intézmények látogathatók, mint a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, a Képzőművészeti és Néprajzi Látványtár, a Szlovák Tájház, a János Vitéz Látogatóközpont és a Rónaszéki Fürdő.

A látogatók nem csak Kiskőrös, de a térség természeti értékeit is élvezhetik a környékbeli gyalogos és kerékpárutakon, valamint lovas farmokon.