Digitális turisztikai beruházások Zalaegerszegen

Forrás: MTI

 2021. október 16. 15:07

Belvárosi wifihálózatot építettek ki, érintőképernyős információs rendszereket telepítettek, valamint számítógépes és okostelefonos applikációkat fejlesztettek Zalaegerszegen közel 200 millió forint támogatásból.

A város önkormányzatának tájékoztatása szerint a Zalaegerszeg turisztikai vonzerejének növelését „Smart City” eszközrendszerrel segítő projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A jövő intelligens technológiai megoldásaira alapozó rendszer a Zalaegerszegre érkező turisták élményalapú tájékozódását és információszerzését segíti elő.

A fejlesztés a Zalaegerszegre érkező turisták élményalapú tájékozódását és információszerzését segíti elő

Fotó: e-city.hu

A csaknem 200 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból megvalósított beruházás keretében a városban már meglévő, illetve fejlesztés alatt álló turisztikai kínálatot igyekeznek elérhetővé tenni, és népszerűsíteni egyebek mellett a Göcseji Falumúzeumot, a tévétornyot, az AquaCityt vagy az épülő Alsóerdei Sport- és Élményparkot és a Mindszentyneumot.

A projekt részeként Zalaegerszeg belvárosában egy kilométeres átmérőjű körben, 53 jeladó eszközzel alakítottak ki ingyenes wifizónát.

Elkészült az internetes kommunikációra és mobileszközök használatára épülő e-City turisztikai portál és mobilapplikáció, továbbá három kültéri érintőképernyős, interaktív információs terminált, három kültéri okospadot, valamint gyerekek számára egy okos játszóeszközt telepítettek négy helyszínen.

Az e-City applikációban és a portálon megtalálhatók a városi programajánlatok, a zalaegerszegi szállás- és vendéglátóhelyek, továbbá parkolással, menetrendekkel, orvosi ügyelettel, piacnapokkal és az elektromosautó-töltőállomásokkal kapcsolatos információk is elérhetők, de túraútvonal-tervezőt és ajándékokat érő pontgyűjtő funkciót is tartalmaz.