Digitális turisztikai fejlesztést indít a Monguz Kft.

Forrás: MTI

 2020. június 13. 13:52

A szegedi Monguz Információtechnológiai Kft. 179,85 millió forint támogatást nyert a digitális kulturális turizmus fejlesztését célzó projektjének megvalósítására.

A beruházás eredményeként innovatív technológiák felhasználásával újgenerációs integrált turisztikai platform (Turizmus 4.0 Platform, rövidítve T4P) jön létre.

A cég közleménye kiemeli: a platform a jelenleg jórészt közintézményi gyűjteményekben és adatbázisokban szunnyadó, kiaknázatlan tartalmakat és a hozzájuk kapcsolódó értékes kiegészítő információkat dolgozza fel, teszi láthatóvá és értékesíthetővé a turizmus számára nyílt applikációkkal elérhető innovatív alkalmazások, attrakciók segítségével.

A beruházás teljes költsége 327 millió forint – mondta az MTI-nek Pancza János ügyvezető igazgató.

A fejlesztés közintézményi gyűjtemények és adatbázisok tartalmát dolgozza fel és teszi láthatóvá a turizmus szereplői számára

Fotó: 123rf

A kétéves fejlesztés során létrejövő platform megkönnyíti a turizmusban érdekelt szereplők közötti tartalomkezelést és -cserét, kapcsolatok kiépítését és menedzselését, innovatív turisztikai termékek, szolgáltatások létrehozását és bevezetését. A projektet a közgyűjteményi informatika és a tudásmenedzsment területén két évtizedes szakértelemmel rendelkező Monguz Kft. szegedi kutató-fejlesztői valósítják meg külső szakértők és partnerek bevonásával.
Az új felületet várhatóan 2021 utolsó negyedévében kezdhetik el használni a turizmus szereplői.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával.


A rovat belföldi turisztikai híreinek megjelenését a SZÉP-kártya szponzorálja.