Első díjat nyert Vanik Zoltán Giro-fotósorozata

Forrás: turizmus.com/MTI

 2023. február 17. 13:36

Kihirdették a 41. Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottjait. Sport (sorozat) kategóriájában első díjat nyert Vanik Zoltán a „Volt egyszer egy Giro d'Italia Magyarországon” fotósorozatával.

„A pillanat, amikor egész Magyarország beleszeretett a kerékpársportba. Ez a pillanat első díjat ért Vanik Zoltán számára a magyar Sajtófotó pályázat sport kategóriájában. Büszkeség ez a Magyar Kerékpáros Szövetségnek és a teljes BringaSport családnak” – írja bringasport.hu.

A pályázatra ebben az évben 269 fotográfus 2443 pályaművel (köztük 1881 egyedi képpel és 562 sorozattal) nevezett, így a beküldött fotók száma ezerrel haladta meg a tavalyit, összesen 6810 volt – mondták el a pályázat csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Bánkuti András és Szigeti Tamás szervezők.

Mint hozzátették, a pályázat anyagából kétféle kiállítás is készül, ezek mindegyike bemutat a díjazott munkákon felül további, magas színvonalú pályaműveket is.

A beltéri kiállítás április 12-től a budapesti Capa Központban, a szabadtéri válogatás pedig szintén áprilistól a pécsi Széchenyi téren lesz először látható.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) székházában megrendezett eseményen összesen 14 kategóriában hirdettek ki nyertest a nemzetközi zsűri tagjai, akik több különdíjat is kiosztottak.

A pályázat két nagydíjának nyerteseit április 12-én hozzák nyilvánosságra, a 40. Magyar Sajtófotó kiállítás megnyitóján. A MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya által meghirdetett pályázat legjobb munkáiból az ország több városában nyílik kiállítás, és évkönyv is megjelenik.

Vanik Zoltán „Volt egyszer egy Giro d'Italia Magyarországon” fotósorozatának néhány képe:


A nyertes Giro-képsorozat további képei ezen az oldalon nézhetők meg.