Díjazták a nyári szabadtéri színházak produkcióit

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 20. 08:58

2018-ban több mint 40 bemutatóval, mintegy 1000 előadással várták a közönséget a szabadtéri színházak és a művészek.

A VII. Magyar Teátrum Fesztiválon a legjobb meseelőadás díját a Turay Ida Színház Csingling az erdőben című mesejátéka nyerte el. A korszerű színpadra állításáért díját pedig a Cervinus Teátrum Ármány és szerelem című Schiller-előadása érdemelte ki.

A legjobb előadás díját a Békéscsabai Jókai Színház My Fair Lady című produkciója képviselőjének nyújtotta át az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Fekete Péter, aki előzőleg a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója volt. A legjobb zenés rendezés díját Radó Denise érdemelte ki, a My Fair Lady című musical színpadra állításáért.

A nyíregyházi szabadtéri színház nézőtere

Fotó: nyiregyhaza.hu

A leglátványosabb előadás díját az Experidance Produkció kapta a Cinderella, Mese az elveszett cipellőről és a megtalált boldogságról című mesemusical színre viteléért.

A legjobb férfi főszeplő díját Barabás Botond vehette át a Szolnoki Szigligeti Színház Janika című vígjátékában nyújtott alakításáért. A legjobb női főszereplő díját pedig Saárossy Kinga, az Egri Gárdonyi Géza Színház által bemutatott A férjvadász című zenés vígjátékban nyújtott alakításáért vehette át.

A legjobb férfi mellékszereplő díját Ragány Misa (több produkcióban nyújtott játékáért), a legjobb női mellékszereplő díját pedig Dobó Enikő, a Függöny fel! című komédiában nyújtott alakításáért vehette át.

A legkülönlegesebb előadásért elismerést a Fővárosi Nagycirkusz Megtanulom, megőrzöm, továbbadom című produkciója kapta.

A legígéretesebb tehetség díját pedig ketten vehették át. Polák Ferenc, a Cervinus Teátrum által bemutatott Hotel Menthol című musicalben, Papp Barbara pedig a My Fair Ladyben nyújtott alakításáért.

Kapcsolódó cikkek