Díjazták a Sárvári Gyógyfürdőt

Forrás: turizmus.com

 2017. november 17. 12:01

Az etikusan és felelősséggel gazdálkodó vállalkozásoknak járó díjjal tüntették ki a Sárvári Gyógyfürdőt.

Az Üzleti Etikai Díjat immáron 82 cég nyerte el, 2000 óta. A díjat azzal a szándékkal hozták létre, hogy "minden évben a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, amelyek tevékenységükkel, magatartásukkal példát mutatnak a felelős, etikus gazdálkodásban, üzleti jelenlétben, és erősítik a társadalom és az üzleti szféra közötti bizalmat" - szól a díjátadóról kiadott közlemény.

Az idei, 10 díjazott között szerepel a Sárvári Gyógyfürdő Kft. Az indoklás szerint "lecserélték korszerűtlen berendezéseiket, odafigyelve az alternatív energiaforrások felhasználására. Medencéik egyedülálló módon klórmentesek. A strandmedencéket napkollektorokkal fűtik. A szűrők visszamosásával keletkező vizet ultraszűrővel szűrik, csökkentve ezzel a szennyvíz-kibocsátásukat. A termálvíz hűtésével kinyert hőt, valamint az elfolyó termálvizet hőszivattyúk segítségével a medencék fűtésére, a tápvíz előfűtésére használják fel."

Vancsura Miklósnak (középen az oklevéllel), a Sárvári Gyógyfürdő ügyvezetőjének Demcsák Mária, a Piac & Profit c. lap és egyben a díj  egyik alapítója, valamint Czipf Csongor (a 2015-ben díjazott Cothec Kft. ügyvezető igazgatója) nyújtotta át az elismerést.

Fotó: Piac & Profit