Dínópark nyílt Dániában

Forrás: turizmus.com

 2018. május 02. 13:26

A dinoszauruszok ma legalább annyira turisztikai látványosságok, mint amennyire a filmvásznon vonzzák az embereket. Ahogy fejlődik a technika, egyre élethűbb, elektronikusan mozgatott és számítógéppel vezérelt óriások csábítják az állatkertekbe és vidámparkokba a gyerekeket és felnőtteket.

A hajdanán csak Észak-Amerikában népszerű állatmonstrumok, illetve az azokat megelevenítő létesítmények ma már az egész világon elterjedtek. A dániai Knuthenborg Safari parkban most megnyílt kiállítás számára Chris De Lore amerikai paleontológus tervezte a 65 millió éve kihalt állatok mását. A parkban megismerkedhetnek a látogatók a verhetetlen népszerűségű Tyrannosaurus rex-szel, vagy a különféle Triceratops fajtákkal. A rendezők az akkori növényvilágba – elsősorban óriásfenyők közé – helyezték vissza a 30 különleges, „élethű”, azaz a csontvázak alapján konstruált gépet. A park új részét "dinoszaurusz-erdőnek" nevezik, és 31 ezer négyzetméteren terül el.

Ma már az egész világon népszerűek a dínóparkok

Fotó: turizmus.com

A létesítményt elsősorban turistalátványosságnak szánják, nem utolsósorban pedig gyerekek oktatására. A park látogatóközpontjában gyakran tartanak majd előadásokat arról, hogy a rég kihalt állatok milyen hatást gyakoroltak a világra, amelyben ma élünk.

"A dinoszauruszok tanulmányozásával sokat tanulhat mindenki a mai állatvilágról. A múltba  kell néznünk, hogy megismerjük élőlény kortársainkat, és a jövőt "– nyilatkozta a Safari park tulajdonosa, Christoffer Knuth.