Diósgyőri az ország legnagyobb adventi koszorúja

Forrás: turizmus.com

 2018. december 19. 10:27

Advent negyedik vasárnapján a Diósgyőri vár újabb bástyája öltözik lila ruhába.

Ebben az időszakban ugyanis a vár az adventi koszorút jelképezi és a megszokottól eltérő, ünnepi fényfestés jelzi az idő múlását. Ahogy a látványos tűzeffektek is, melyeket a vár tornyából lőnek ki, az ünnepség végén.

A Lovagi Tornák Tere előtt található Vásártér kis ékszerdobozzá változik. A hangulatot a fényfestés is fokozza mely a környező épületeken látható. Népművészeti motívumok, valamint a Képes Krónika által ihletett ábrázolások is díszítik a falakat, így megidézve a középkort, hiszen a helyszín, a Lovagkirály (Nagy Lajos) egykori vára mellett található.  Itt van az óriási adventi koszorú is, melynek átmérője 8 méter, csaknem 500 dísz és közel 3 000 led fény díszíti.

Adventi fények

Fotó: turizmus.com

A december 23-án, a 17 órától kezdődő ünnepségen, a szeretet gyertyáját is meggyújtják majd, az Aeris Brass fúvós zenekar műsora, valamint Mikolai Vince atya ünnepi gondolatai után. Ezen a hétvégén már mind a négy bástya lila ruhába öltözik; a „mini tűzijáték” pedig ekkor lesz a legszebb, mind a négy bástyáról fellövik a látványos tűzeffekteket.

Kapcsolódó cikkek