Disneyland nem marasztalja tükrökkel a turistákat

Forrás: turizmus.com

 2019. március 27. 13:15

A nők ugyanis túl sokat fésülködnek.

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem? – Nos, ezt a mesés szófordulatot elfelejthetik újabban a turisták az amerikai Disney parkok mosdóiban, ugyanis a menedzsment - több szempont miatt is - úgy döntött, hogy elhagyja a kézmosók felett a tükröket.

A világ egyik leglátogatottabb turisztikai célpontjaiban a mosdók számítanak a legforgalmasabb helyiségeknek, főleg természetesen a női toalettek. De sokszor akkora bent a zsúfoltság, hogy a park vezetői úgy döntöttek, inkább a kijáratnál helyeznek el egy nagy, földig érő tükröt.

Túl nagy a zsúfoltság - a mosdókban

Fotó: disneyland.com

A hölgyek ugyanis sokáig igazítják a sminkjüket, többször bekenik magukat fényvédő krémmel, és sokszor fél óráig fésülködnek – főleg persze a tükrök előtt. Ám ha nincs bent tükör, csak megmossák a kezüket, és már jönnek is ki, helyet adva a többi dolgára igyekvőnek.

Ráadásul a tükör furcsa módon vandál cselekedetre ösztönzi az erre hajlamosakat, márpedig a mosdókban nincsenek felszerelve biztonsági kamerák, mint ahogyan a park összes többi része be van kamerázva, a bűncselekmények megelőzése érdekében – írja a Travel and Leisure.

Ha valaki persze mégis szeretné magát ellenőrizni, akkor kint megteheti, de ezzel az intézkedéssel csökken a mosdók zsúfoltsága, kevesebb a lökdösődés, a locs-pocs, és nő a biztonság is.

A turisták eleinte furcsállták, hogy nincs tükör a kézmosóknál, de ma már rájöttek, hogy sokszor csak az időt húzza ott az ember, no meg magában felteszi a kérdést: tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken? De ezt megteheti a kijáratnál is.