Doktor Zsivágó a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

Forrás: turizmus.com

 2017. május 24. 11:57

Váltsa meg belépőjét a turizmus.com bulletin 20%-os egyedi kedvezményével! A kedvezményes jegyvásárlás az új musical szabadtéri ősbemutatójára online, kezelési költség nélkül, bankkártyás fizetéssel elérhető.

Michael Weller – Michael Korie & Amy Powers – Lucy Simon:
DOKTOR ZSIVÁGÓ - az új musical
Készült: Borisz Paszternak regénye alapján
Magyar szöveg: Romhányi Ágnes
BUDAPESTI BEMUTATÓ
2017. június 30. (péntek) és 21.00, Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Június 30. - online jegyvásárlás >>
Július 2. - online jegyvásárlás >>

A fenti jegyvásárlási linkre kattintva válassza ki ülőhelyét; a jegyek kosárba helyezését követően a Kuponkód felülethez írja be a BNYF1 kuponkódot, így tudja érvényesíteni a 20% kedvezményt.

 

A Nobel-díjas Boris Pasternak Zsivágó doktor című regényén alapuló, az I. világháború és az orosz forradalom káoszában játszódó új musical megérkezett Magyarországra is! Közép-Európában elsőként a Győri Nemzeti Színház mutatta be decemberben, 2017 nyarán pedig a Margitszigeti Szabadtéri Színpad közönsége is tanúja lehet a világrengető eseményeket, személyes és közösségi sorsokat, nagyszabású tablókat és emberi szenvedélyeket felvonultató előadásnak, amely egyben a zenés mű első szabadtéri ősbemutatója.

Jurij Zsivágó, az idealista orvos őszintén szereti a feleségét, Tonját, de szerelmes lesz az elbűvölő szépségű Larába is. Nem csak ő sóvárog a nő után, hanem versenyeznie kell a forradalmár Pasával és a befolyásos arisztokratával, Komarovszkijjal is. Pasternak 1957-ben kiadott műve azonban túlmutat egy szerelmi háromszög elmesélésén, az orosz történelem 1903 és 1929 közé eső korszakát és a háborús évek eseményeit dolgozza fel, összetettebb, mélyebb kérdéseket feszegetve. Nem véletlen, hogy a regény hamarosan több nyugati országban is megjelent, feltűnést keltett, és írójának elismerést, Nobel-díjat hozott. Hazája azonban ezt nem nézte jó szemmel, árulónak minősítették. Pasternaknak választania kellett, hogy lemond-e a díjról, vagy száműzik Oroszországból, végül győzött az író-költő hazaszeretete.

Magyarországon a könyv csak a rendszerváltás után jelenhetett meg, több mint húsz évvel a számos Golden Globe- és Oscar-díjra jelölt, azonos című film bemutatása után, amelyet több nagysikerű filmadaptáció is követett. 2006-ban Lucy Simon, Michael Korie, Amy Powers és Michael Weller jóvoltából megszületett a musical. A világpremiert Kaliforniában tartották, 2011-ben Ausztráliában, 2012-ben Szöulban is bemutatták, majd 2014-ben a produkció eljutott Európába, a Malmöi Operában játszották, svéd nyelven. 2015-ben a Broadway-n is műsorra tűzték. Közép- Európában először a Győri Nemzeti Színház állította színpadra Forgács Péter rendezésében, amelyet Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpad közönsége láthat elsőként.

A Szabad Tér Színház bemutatója a Győri Nemzeti Színház együttműködésével.

(x)