Don’t Stop Me Now – énekli Nyíregyháza új attrakciója

Forrás: turizmus.com

 2021. október 25. 10:30

Nyíregyháza legújabb turisztikai attrakciója az élményfürdő előtt zenél, mintegy 500 négyzetméteres vízfelületen látványos hang- és fényeffektekkel.

A Queen Don't Stop Me Now című slágerét szinte mindenki ismeri, ezt is játssza az új sóstói szökőkút. A vízjáték és a fények a zene ritmusát követik, így még látványosabb élményt nyújt a látogatók számára. Nyíregyháza egyik legkedveltebb városrészén, Sóstógyógyfürdőn egy komplex turisztikai fejlesztésbe kezdtek, amelyhez bruttó 1,4 milliárd forintos európai uniós támogatást kapott a város – adja hírül a nyiregyhaza.hu.

A nagyszabású felújítás – melynek egyik része a látványos show-elemeket bemutató szökőkút is – keretében a Tófürdő bejárata előtt egy hosszanti csobogó is helyet kap, amely összeköti majd a szökőkutakat, a zöldfelületeken öntözőhálózatot építenek, kialakítanak egy kerékpárkölcsönzőt és szervizpontot, 3 darab nyilvános illemhely, valamint trambulinpark épül a Szódaház utca előtti játszóparkban és a Blaha Lujza sétány elején található játszótéren.

A fejlesztésnek köszönhetően megtörténik a gyógyhely zöldterületeinek minőségi fejlesztése. A beruházás részeként 64 lombhullató fát, 16 örökzöld fát, 1879 cserjét és 503 évelő növényt ültettek el az érintett területen.

A szökőkút Európában is ritkán látott, dinamikus vízképet képes megjeleníteni. A medencébe összesen 93 darab, víz alatti, szivattyúval megtáplált fúvókák kerültek. Szintén különlegesség a 8 díszvilágítás, amely kandeláberen elhelyezett 2-2 darab kültéri hangszórókból szóló zenét lekövető vízjátékkal egészül ki.

A szökőkút „repertoárjában” a Queen halhatatlan slágere mellett szerepelnek például Erkel Ferenc, a Bagossy Brothers Company, a Jégvarázs mese és Adele ismert dallamai is.

(Címlapfotó: MTI/Balázs Attila)