Döntöttek a szentendreiek az Eurovelo 6 nyomvonaláról

Forrás: turizmus.com

 2020. március 03. 09:18

A Szentendrét és Szigetmonostort összekötő kerékpáros híd a belvárostól délre valósul meg. A helyszín a leadott szavazatok 55,11 százalékát, összesen 1445 szavazatot kapott.

A március 2-áig tartó kéthetes véleménynyilvánító szavazáson Szentendre választási névjegyzékében szereplő 22 082 lakosából 2622-en adták le voksukat az Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárút várost érintő szakaszát és a Szentendrét és Szigetmonostort összekötő kerékpáros híd elhelyezkedésére.

A két belvárosi hídhelyre együttesen 678 szavazat érkezett, ami a voksok 26,24 százaléka, míg a Határcsárda helyszínére 209-en voksoltak, ami 7,97 százalék – tudatta Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere az MTI beszámolója szerint.

A Duna-part Szentendrén

Fotó: Pixabay

A polgármester kitért arra, hogy a véleménynyilvánítással lesz kellő ideje a város vezetésének a környezeti, természetvédelmi szempontokkal és a közlekedési igényekkel összhangban kijelölni az új híd pontos helyét, és a városhoz méltó hidat terveztetni.

A kerékpáros-forgalom elkerüli majd a Duna-korzót, és a híd levezetéséhez kapcsolódó nemzetközi kerékpárút nem vágja el a korzót a folyótól. A többi helyszínhez képest közelebb lesznek a tömegközlekedési kapcsolatok, a HÉV és a busz is.A polgármester szólt arról is, hogy a képviselő-testület támogatását fogja kérni, hogy a városképi, környezetvédelmi és vízbázisvédelmi szempontokat kiemelten kezelve kezdeményezzenek tárgyalásokat az illetékes kormánybiztossal és Szigetmonostorral a projekt folytatásáról.