Dubaj 2022-ben is vár!

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2021. december 27. 15:00

Nem zárhatjuk az évet dubaji hírek nélkül, a 2021-es év rövid összefoglalóján túl néhány 2022-es újdonságot, eseményt is bemutatunk.

50 éves jubileumát ünnepelte az Egyesült Arab Emirátusok

Az 50. évforduló tiszteletére különleges négynapos hétvégével készültek, amelynek fő helyszíne a Hajar hegységben lévő Hatta volt. A december 2-ai megnyitó ünnepség nemcsak élőben, hanem a tévében és online is követhető volt. Fantasztikus showműsor, látványos előadások tették felejthetetlenné a megemlékezést.

Fotó: Dubaji Turisztikai Hivatal

Dubai Shopping Festival

A sorban már 27. alkalommal rendezték meg újra a Dubai Shopping Festivalt, amely december 15-től január 29-ig várja a vásárlókat, érdeklődőket. A vásárlás élményén túl számos ünnepi programmal készültek minden vásárló számára, klasszikus műsorok, tombolák és hihetetlen nyeremények biztosítják a folyamatos szórakoztatást. Tűzijáték, fényshow, sztár fellépők koncertjei, az ún. TunesDXB hétvégi fesztiválja csak néhány a programok közül.

EXPO 2020 DUBAIAmit nem szabad kihagyni!

Sokan azt gondolják, hogy a világkiállítás üzleti rendezvény, de ez nem feltétlenül igaz. A dubaji EXPO2020 mindenki számára élvezhető, mindenkinek tartogat látni és kipróbálni való élményeket, fantasztikus technikai megoldásokat és olyan programokat, amelyek a kicsiktől a nagyokig megismételhetetlen élményt ad. Hihetetlen látványosságok, hatalmas terek, izgalmas pavilonok, fontos, a jövőnket nagyban érintő témák, fantasztikus és időnként futurisztikus megoldások várják az idelátogatókat.


Fotó: Dubaji Turisztikai Hivatal

Ízelítő a 2021-ben megnyílt látványosságokból:

IInfinity Des Lumieres
– Egy digitális Van Gogh-kiállítás a Dubai Mallban!

Fénytechnika a köbön, és ahol a meghökkentő kép-zene párosítás adja a kiállítás egyik különlegességét.


Fotó: Dubaji Turisztikai Hivatal

Theatre of Digital Art – A digitális művészetek múzeuma. A február végéig látható digitális kiállítás hét művészének egyike a világszinten elismert magyar digitális művész, Bordos László Zsolt – többek között ezért is érdemes ellátogatni ide.

Time Out Market Dubai – A 43 000 négyzetméteren elterülő, válogatott „ételpiacon” 17 étterem, 3 bár és egy hatalmas szabadtéri terasz várja a vendégeket, ahol Dubaj legjobb ételeit, italait próbálhatjuk ki, meglepően baráti áron.

Ain Dubai – A világ legnagyobb, 250 méter magas óriáskereke október végén indult el. A kabinokból – amelyekből összesen 48 van – fantasztikus kilátás nyílik Dubajra. Az óriáskerék a  Bluewaters Islanden áll, összesen 1750 főt képes egyidőben fogadni, a kerék 38 perc alatt ér körbe teljesen. Hihetetlen, de a kereket tartó összes kábel hossza 2400 kilométer!


Fotó: Dubaji Turisztikai HIvatal

Madame Tussauds Dubai – Szintén a Bluewaters Islanden található, pár percre az AinDubai-tól. Ez az első Madame Tussaud’s az Emirátusokban. Érdemes legalább egy órát rászánni a látogatásra, annyi a látnivaló: a nemzetközi és az arab világ hírességei, a világ uralkodói, számos sportoló viaszmását tekinthetik meg az érdeklődők.

Aura Skypool – Teljes panorámát nyújtó, végtelenített medence a Palm Tower 50. emeletén. Javasolt az egész napos belépőt megvásárolni, mert amellett, hogy hűsölhetünk a medencében, amelyből egész Dubajt látni, számos más szolgáltatást is kipróbálhatunk. A szépészeti kezelések, masszázsvariációk egész sora várja a vendégeket.


Fotó: Dubaji Turisztikai Hivatal

És hogy mi minden várható 2022-ben? Csak ízelítőnek néhány téma, amelyeket hamarosan bővebben is körüljárunk.

EXPO2020 – Egészen 2022 március végéig várja a látogatókat. Ha idén nem sikerült, akkor jövőre is van még lehetőség meglátogatni a világ egyik legjobban sikerült világkiállítását.

Art Dubai – Március 10–12. között rendezik meg a 15. Art Dubai nemzetközi művészeti kiállítást, amelyre a világ számos tájáról érkeznek kiállítók és persze látogatók. A Közel-Kelet legjobb galériái mutatják be itt hatalmas választékukat.


Fotó: Dubaji Turisztikai Hivatal

Ramadan – Várhatóan az április 2. – május 1. közötti időszakra esik a 2022-es évben. Ez az időszak igazán speciális a Dubajba látogatáshoz, hiszen ez a muszlimok számára az elmélkedés és az odaadás, adakozás ideje. A napközbeni viszonylagos csend után este, napnyugta után azonban a város megtelik élettel - hangokkal, illatokkal és számos programmal, mint például a Sheik Mohamed kulturális központban, ahol nemcsak a Ramadan ideje alatti, de a mindennapi élettel, kulturális szokásokkal, étkezéssel is megismerkedhetünk.

Dubai Food Festival – 2022-ben közvetlenül a Ramadán lezárását követő Eid Al Fitr ünnepség után, május 5-én kezdődik és egészen május 14-ig tart. Dubajban hatezernél is több étterem van, nagyjából kétszáz nemzetiség konyháját próbálhatjuk ki.


Fotó: Dubaji Turisztikai Hivatal

Dubajt legalább egyszer látni kell! De ha már ott vagyunk, akkor szinte biztos, hogy annyi újdonságot, látnivalót kínál, hogy muszáj lesz visszajönni 2022-ben is.

(X)