Dubaj: arab gyökerek a modern mindennapokban

Forrás: turizmus.com

 2019. november 06. 16:30

Dubaj kultúrája igazán egyedi, hiszen a globális hagyományok, szokások, vallások és életstílusok harmonikusan ötvözik egymást. A város kozmopolita társadalmában mégis megtalálhatóak az arab kultúra gyökerei.

A sivatagi élet két ikonikus állata a teve és a sólyom. A tevét a "sivatag hajójaként" is ismerhetjük, hiszen már évszázadokkal ezelőtt is velük közlekedtek oázistól oázisig, sőt népszerűségük a mai napig megmaradt, így a Dubaji Teveverseny Klub közreműködésével az Al Marmoon sivatagban teveversenyeket is szerveznek.

A népszerű teveversenyeket az Al Marmoon sivatagban rendezik

Fotó: Dubaj Turisztikai Hivatal

A sólymok szintén mély tiszteletnek örvendenek, nem véletlen, hogy az Egyesült Arab Emirátusok szimbólumaivá is váltak, hiszen nemcsak vadászat, de sport céljából is tartják őket.

Dubaj gazdag kulturális arcát a legjobban egy öböl menti séta során lehet megismerni, hiszen a város története a 800 fős Bani Yas törzzsel kezdődött. Erről a Dubaj Múzeumban – Dubaj legrégebbi épületében, amely 1787 körül épült – tudhatunk meg a legtöbbet.

Az Emirátusok szimbólumának számító sólymokat sport céljából is tartják

Fotó: Dubaj Turisztikai Hivatal

Az autentikus élményeket Sejk Mohammed kulturális központjában is átélhetjük a kulturális étkezések és körbevezetések során, ahol a látogatók bármit megkérdezhetnek az arab kultúráról, szokásokról, mindennapokról, emberekről és történelemről. Maga a központ is a 19. század végén épült Al Fahidi történelmi negyedben található.

Az Al Fahidi történelmi negyed a 19. századi Dubajt idézi

Fotó: Dubaj Turisztikai Hivatal

Ha még többet szeretnél megtudni Dubaj kultúrájáról, látványosságairól és újdonságairól, akkor érdemes regisztrálni az online tréningprogramba, a Dubai Expertbe (Dubaj Szakértő).

10 szerencsés magyar Dubaj Expert ugyanis 2020 elején részt vehet egy dubaji tanulmányúton!

A Dubai Expert programot elvégző játékosok egyszeres, míg a Dubai Expert+ minősítést megszerző játékosok kétszeres eséllyel indulnak a sorsoláson.

Vágj bele a kalandba! CSAK napi 30 perc 14 napon keresztül.
Regisztrálj, és játssz még ma!
IDE KATTINTVA KEZDHETED.

(X)

Kapcsolódó cikkek