Dubaj-szakértők a középpontban 2. – Burdzs Kalifa & sivatag

Forrás: turizmus.com

 2020. február 27. 12:10

A Dubai Expert (Dubaj Szakértő) online tréningprogramjának 10 szerencsés nyertese február elején ellátogathatott az Egyesült Arab Emirátusok legcsillogóbb városába, hogy tovább bővíthesse tudását.

A második nap Dubaj legikonikusabb épületénél, a Burdzs Kalifánál kezdődött. A világ legmagasabb tornyának 124. és 125. emelete 555 méternél található, míg maga a torony 828 méter magasságával rekordtartó. A 124. emeleten még arra is lehetőség nyílik, hogy beleszippantsunk a friss levegőbe a biztonságosan kialakított teraszon.

A „szédítő” élményt követően a csapat visszacsöppent a valóságba, vagyis a világ legnagyobb bevásárlóközpontjába, a Dubai Mallba, amely a Burdzs Kalifa lábánál fekszik. Márkák ezrei és étkezési opciók százai várják a vásárlókat, sőt akár a világ legnagyobb, 10 millió literes akváriuma is megtekinthető a boltok fényeiben.

Szédítő élményt nyújt a 828 méteres Burdzs Kalifa

Fotó: Dubaji Turisztikai Hivatal

A modern élményeket követően a délután a sivatagban folytatódott, ahol a csapat az Al Marmoom rezervátumban ismerkedhetett meg az arab kultúrával és szokásokkal. Miután a nyertesek késő délután tevék hátán meghódíthatták a sivatagot, a homokdűnék rejtekében végignézhették a sólyombemutatót a naplementében.

Ezt követően az Al Marmoom sivatagi rezervátum melletti beduin falut ismerhették meg a helyi szokásokkal és kulturális hagyományokkal: kézművesség, arab kávékészítés, hagyományos beduin vacsorakészítés és helyi ízek – majd a lakomát beduinként fogyaszthatták el, a földön ülve, akár kézzel is.

Sólyombemutató az Al Marmoom rezervátumban

Fotó: Dubaji Turisztikai Hivatal

Az este végül egy érdekfeszítő asztronómiai előadással zárult, ahol a hallgatóság megtudhatta, hogyan tájékozódtak a beduinok a csillagok segítségével, illetve hogyan olvasták ki a jövőt a csillagok állásából.

Vágj bele a kalandba! 2020-ban újabb meglepetések várnak
a Dubai Expert játékosaira.

Regisztrálj, és játssz még ma!

IDE KATTINTVA KEZDHETED

(X)