Dubaj-szakértők a középpontban 3. – Bazárok & Dubai Marina

Forrás: turizmus.com

 2020. március 05. 15:00

A Dubai Expert (Dubaj Szakértő) online tréningprogramjának 10 szerencsés nyertese február elején ellátogathatott az Egyesült Arab Emirátusok legcsillogóbb városába, hogy tovább bővíthesse tudását.

A harmadik – és egyben utolsó – nap a szerencsés nyertesek megismerhették Dubaj kulturális hátterét, és betekintést nyerhettek az arab szokásokba és hagyományokba. A csapat először ellátogatott az Al Fahidi történelmi negyedbe, a békés sikátorok labirintusába, ahol úgy érezhették magukat, mintha a múltbéli Dubaj utcáin sétálgattak volna. Majd egy hagyományos abrával – arab fahajó – 1 dirhamért (nagyjából 85 forint) átszelték a Dubaj-öblöt, hogy vásárolgathassanak a fűszer- és aranybazárban.

Szakértők az abra fedélzetén

Fotó: Dubaji Turisztikai Hivatal

Az ebéd a Sejk Mohammed Kulturális Központjában várta a résztvevőket, ahol nemcsak megkóstolhatták az autentikus emirátusokbeli ételeket, de közben egy helyi előadó bevezette őket az arab szokások, hagyományok és kultúra világába, ahol semmi sem volt tabu. Ebéd közben bármit meg lehetett kérdezni a vallásról, a családi kötelékekről vagy akár a házasságról is.

A délután a Dubai Marinán telt, ahol a Yellow Boat hajótúrája vitte körbe a társaságot az Arab-öbölben. A Yellow Boat háromféle túrát kínál Dubajban: a 1,5 órás hagyományos túrát, amely során a résztvevők a kikötő mellett a Pálma-szigetet is bejárják, így az Atlantis Hotelt és a hétcsillagos Burdzs al-Arabot is közelebbről meg lehet csodálni. Emellett útközben a Bluewaters-sziget és a rajta idén megnyíló Dubaji Óriáskerék is megtekinthető.

A Yellow Boat háromféle hajótúrát kínál Dubajban

Fotó: Dubaji Turisztikai Hivatal

A 75 perces túra csupán az Atlantisig fut, tehát a Marina ugyanígy beleesik az útvonalba, míg az egyórás út során a hajó a Marinában tesz egy kört. A látvány mind nappal, mind este igazán különleges élményt nyújt.

Vágj bele a kalandba! 2020-ban újabb meglepetések várnak a Dubai Expert játékosaira.

Regisztrálj, és játssz még ma!

IDE KATTINTVA KEZDHETED

A nyertesek útjáról készült képeket a KÉPGALÉRIÁBAN nézheted meg.

(X)