Dubaj szakértőket képez, attrakciókat teremt és készül az expóra

Forrás: turizmus.com

 2019. május 15. 16:56

Dubaj 2018-ban közel 16 millió látogatót fogadott a világ minden tájáról, Magyarországról több mint 38 ezer vendéget. A legcsillogóbb emirátus jelenleg a világ 4. leglátogatottabb városa, de középtávú tervei között az első hely szerepel.

A fentieken kívül számos érdekesség és újdonság hangzott el a Dubaji Turisztikai Hivatal magyarországi képviselete által rendezett üzleti reggelin, május 15-én, a Sofitel Budapest Chain Bridge Bellevue termében, ahol a házigazda Paddington Tucker, a Dubaji Turisztikai Hivatal kelet-közép-európai képviselet-vezetője számolt be a meghívott utazási irodai szakembereknek és a szaksajtónak az aktualitásokról.

Dubaj ikonikus látványosságai mellett – mint a Burdzs Kalifa vagy az Burdzs al-Arab – az újdonságok is rendkívül vonzóak. Ilyen a 150 méter magas és 93 méter széles Dubaj Keret (Dubai Frame), a la Mer tengerpart a Laguna Waterparkkal, a La Perle by Dragone extravagáns show, vagy a várostól másfél órányi utazással elérhető Hatta-élményközpont, amit egyetlen látogató sem hagy ki.

A Dubaji Turisztikai Hivatal üzleti reggelijének a Sofitel Budapest Chain Bridge adott otthont

Fotó: turizmus.com

Dubaj minden attrakciója a legek és már-már a hedonizmus jegyében készül, de ilyenek a fesztiváljai is, a januári Shopping Festival, a februári Food Festival (amelyet Micheli-csillagos séfek találkozójának is nyugodtan hívhatunk), vagy az októberi Fitness Festival.

Mint azt Tucker elmondta, kiemelt jelentőségű projekt a 2020-ben nyíló – és fél éven át nyitva tartó – Expo (2020. október 20.–2021. április 10.), melynek napi látogatottságát 275 ezer főre becsülik (összlátogatottságát pedig mintegy 25 millióra), s amelyen 190 ország fog részt venni.

Most már az is biztos, hogy a legújabb attrakció, az Ain Dubai (óriáskerék) elkészül a Dubaj Expóra, s 250 méteres magasságával természetesen magasabb lesz a valaha épített legnagyobb óriáskeréknél. (Csak összehasonlításképpen: a London Eye 135 méter magas.)

Paddington Tucker a Flydubai-jegyek sorsolását jelenti be a rendezvény záróakkordjaként

Fotó: turizmus.com

A rendezvényen – mely a prezentációk után kellemes büféreggelivel és networkinggel folytatódott – két magyar „Dubaj-szakértőt” (Dubai Expert) is díjaztak (ők sikeresen teljesítették a Dubaji Turisztikai Hivatal magyar nyelvű online oktatóprogramját), jutalmuk dubaji utazás lett. Egy szerencsés irodai szakember pedig a rendezvény végén, sorsoláson 2 db Flydubai repülőjegy boldog birtokosává vált.