Dűlőfutás Palkonyán

Forrás: turizmus.com

 2017. április 20. 11:57

A Baranya megyei Palkonya ma már nem csak a szép vidékről és a finom, helyi borokról ismert, hanem a lassan hagyománnyá váló Palkonyai Dűlőfutásról is.
Az idei versenyre már eddig is több mint négyszáz induló jelentkezett, akik a Villányi borvidék gyönyörű dűlőin futva ismerkedhetnek meg a tájjal.

Harmadik alkalommal rendezik meg a Palkonyai Dűlőfutást április 29-én, amely egy lelkes futókból álló csapat kezdeményezéséből mára egy nagyszabású rendezvénnyé nőtte ki magát. A verseny a helyi, palkonyai borászok, valamint további számos támogató segítségével valósul meg évről évre.

A Palkonyai Dűlőfutás remek alkalmat kínál arra, hogy az érdeklődők megismerjék a népszerű villányi borok születésének helyszínét; a festői Palkonyát és a környező szőlődűlőket, a Szent Bertalan Kápolnát, a Weingarten dűlőt, a Vylyan birtok szőlőligeteit vagy a Kék túra egy-egy szakaszát. A futás mellett számos egyéb szórakoztató és gasztronómiai program, illetve nyitott pincék is várják mind a versenyzőket, szurkolókat, mind az érdeklődőket a falu szívében.

Az előző évekhez képest már eddig is rekordszámú, több mint 450 versenyző regisztrált, akik több kategóriában, 9,9 km-es és 19 km-es távokon mérik majd össze tudásukat. A pályát mindemellett a jelentős szintemelkedés is nehezíti. Mivel a terep nem egyszerű, a vállalkozó szelleműek sétálva is megtehetik a távot, elmerülve a környező szőlődűlők szépségében. Nevezésre még a helyszínen is van lehetőség, minden résztvevő technikai pólót, oklevelet és egy esztétikus, különleges minőségű befutóérmet kap.