Dűlőfutás Palkonyán másodszor

Forrás: turizmus.com

 2016. április 14. 12:52

Az ország egyik legszebb vidékén, a villányi borvidék szőlőlugasai között kanyarog dombra fel és dombról le a Palkonyai Dűlőfutás útvonala. A rendhagyó sporteseményre nevezőket ajándékok, programok és finom borok is várják.

Embert próbáló emelkedők, festői tájak a szőlők között, jó társaság és az ország egyik legjobb borvidékének kínálata várja a Palkonyai Dűlőfutás résztvevőit. A villányi borrégió északi peremén fekvő, egyedi hangulatú falucska már másodszor szervezi meg az eseményt április 23-án. A különleges élményre vágyó futók egy rövidebb, 9,9 km-es és egy hosszabb, 19 km-es táv közül választhatnak, amelyeken több száz méteres szintkülönbség leküzdése is fokozza a kihívás mértékét.

 

Az útvonalak a szőlők közti dűlőutakon és részben az országos kék túra vonalán haladva megmásszák a Villányi-hegység gerincét, hogy a hegylánc túloldaláról visszafordulva újra megérkezzenek Palkonyára. A helyi pincészetek – a palkonyai Hárságyi, Haraszti, Mokos, Mayer Róbert, valamint a Suta pince és a kisharsányi Vylyan pincészet – jóvoltából útközben és a célban is frissítők várják a futókat. A verseny után, a ’Lassulj be’ program keretében, a pincék különleges borokkal, majd a DIP Trio koncertjével, sötétedéskor fényfestéssel várjuk a sportolókat, akik egyúttal egy tombolasorsoláson is részt vesznek.

A Palkonyai Dűlőfutásra érdemes előzetesen nevezni, hiszen az egyedi dizájnnal rendelkező technikai póló, a befutóérem és az ajándékcsomag csak korlátozott számban áll rendelkezésre. Sőt, aki április 15-ig leadja nevezését a www.dulofutas.hu honlapon, az ötszáz forint kedvezménnyel, mindössze 4000 forintért jelentkezhet erre a nem hétköznapi futóprogramra. Aki most lemarad, teljes áron ugyan, de akár a rajt előtt, a helyszínen is benevezhet.

 

További információ: https://www.facebook.com/palkonyaidulofutas/?fref=ts