Dunakanyart ajánlja az osztrákoknak a nagy múltú nemzetközi turisztikai egyesület

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2016. május 01. 16:49

A Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére tíz neves osztrák médium újságírója és bloggere ismerkedett a Dunakanyar történelmi emlékeivel, valamint a kulturális turizmus szempontjából jelentős turisztikai attrakciókkal és szolgáltatásokkal.

A 2016. április 21-23. közötti tanulmányutat az MT Zrt. és a legnagyobb múlttal rendelkező európai turisztikai egyesület, a Császárok és Királyok Útja (www.strassederkaiserundkoenige.com) azért szervezte, hogy a Duna menti nemzetközi folyami turizmusban a magyarországi szakasz jelentőségét erősítsék. Az ismert, nagy példányszámú napilapok és magazinok (Salzburger Nachrichten, Kleine Zeitung, SIMs Kultur, Bahnmax, Klipp) újságírói Visegrád, Esztergom és Gödöllő császári és királyi múltjával ismerkedtek. A hajós turizmus lehetőségeiről, a kapcsolódó kulturális programcsomagokról a Mahart PassNave Kft. marketing igazgatója, Sztojanovits Kristóf, valamint Szűcs-Balás Vera, az MT Zrt marketing menedzsere adott tájékoztatást az érdeklődőknek.

Az „érzelmekkel átszőtt történetek és legendák alapján egyre többen kapnak kedvet az úgynevezett lassú turizmusban való részvételhez" – mondta el Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai képviseletének vezetője. A Duna magyarországi szakaszán évente közel 300.000 turista fordul meg, akik nagy folyamjáró hajókkal utazzák be a Duna közkedvelt szakaszait.