Dunakavics – egy tuti programhelyszín - VIDEÓVAL

Forrás: WeLoveBudapest

 2017. október 09. 13:23

Hogyan és hol lehetne a városban létrehozni egy olyan kulturális vagy rendezvényközpontot, amely nincs helyhez kötve, és ott „megnyitható” vagy felállítható, ahol éppen szükség van rá. A Dunakavics pont ilyen.

Bedrossian Ádám diplomatervére – amely épp a fenti kérdésekre ad választ – az Építészfórum figyelt fel.  A Dunakavics kicsit olyan, mintha az üvegtetős városnéző hajók és az A38 koncerthajó  áramvonalas zabigyereke lenne, vagy mintha a Transformers filmek átalakulós jelenetét egy hajóval fogatták volna le.

A Dunakavics kicsit olyan, mintha az üvegtetős városnéző hajók

Fotó: Építészfórum

A változatosan átalakítható hajótér használható lenne kiállítótérként, koncertek helyszíneként, vetítésekhez, de akár – megidézve az egykori dunai fa uszodákat – medence is lehetne benne, vagy vízparti kávézó, étterem.  De azt is el tudnánk képzelni, hogy jógaórák vagy kisebb konferenciák, előadások is a vízen ringatóznának.

A videón jól látszik, hogy hogyan született meg az ötlet és alakult ki a kacsázókövekre emlékeztető gömbölyded forma, és hogy hogyan épülne fel a hajó szerkezete. Természetesen ez még csak ötlet, vagy inkább álom, mert a kikötőhelyekhez ugyanúgy szükség lenne a Duna-partok rendezésére, de jó álmodozni arról, hogy egyszer majd valamilyen formában lesznek olyan helyek, ahol kicsit közelebb kerülhetünk Budapest folyójához.