Duplán díjazták a magyar standot a csehek

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. március 30. 16:00

Nagy érdeklődés mellett zajlott Csehországban az ostrava-i utazási vásár, melyen a magyar stand a szakmai zsűri és a rendezvény szervezőinek különdíját is elnyerte. Folyamatosan emelkedik a csehek által Magyarországon töltött vendégéjszakák száma.

A 2015. március 6-8. között rendezett nagyközönségi vásárnak, a „Dovolená a Region, Lázeňství 2015"-nek az ország harmadik legnagyobb városa, a Morva-Szilézia terület ipari központjának számító Ostrava adott otthont. A vásár összesen mintegy 13 000 látogatót fogadott. A Magyar Turizmus Zrt. csehországi külképviselete által biztosított 40 m2-es nemzeti standon Nyíregyháza, Miskolc, Hajdúszoboszló, a budapesti Tropicarium és az MT Zrt. Észak-Magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága népszerűsítette Magyarország turisztikai termékeit.

A kiállítással párhuzamosan az MT Zrt. kitelepülést is szervezett az OC Forum Nová Karolina bevásárlóközpontban, ahol további érdeklődők találkozhattak a gazdag magyar idegenforgalmi kínálattal. A látogatók körében élénk érdeklődés kísérte a magyar prezentációt, az ostravaiak ismerik és kedvelik Magyarországot, a morvaországi régiókból folyamatosan emelkedik a hozzánk látogató turisták száma.

A cseh vendégek tavaly összesen több mint 627 600 vendégéjszakát töltöttek el a magyar kereskedelmi szálláshelyeken (+11%), így a Cseh Köztársaság hazánk egyik legnagyobb küldőországa. Idén januárban is érezhető volt a növekedés, az előző év azonos időszakához viszonyítva 8,4%-os emelkedés volt tapasztalható a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák számában. A cseh vendégéjszakák száma a 2000-es évek eleje óta folyamatosan növekszik, az elmúlt 10 évben megnégyszereződött.