Duplázó és meglepetés az év fürdői között

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 07. 13:45

Harmadik alkalommal versengtek egymással a hazai fürdők. A három nyertes között egy duplázó és egy nagy meglepetés is van.

A közönségszavazáson 2017. június 1. és augusztus. 31. között három kategóriában közel 200 fürdő mérettette meg magát. Az idei verseny rendkívül szoros és izgalmas eredménnyel zárult: dobogós helyezések néhány szavazaton múltak. A szavazás  a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával zajlott, a versenyben összesen 167 ezer szavazat érkezett.

 

A duplázó: Az Év Fürdője a Hungarospa Hajdúszoboszló


Az Év Fürdője 2017 címet a Hungarospa Hajdúszoboszló szerezte meg, amely nemcsak az ország, de Európa legnagyobb fürdőkomplexuma is. A verseny történetének első duplázását könyvelheti el a Hajdú-Bihar megyei fürdő, hiszen 2015-ben, az első Az Év Fürdője versenyen már sikerült győznie. Mint ismert, a legkedveltebb magyar fürdőben gyógyfürdő, strand, aquapark, uszoda és fedett élményfürdő is üzemel.

 

A maximalista: Az Év Feltörekvő Fürdője a Demjéni Termál Völgy


A Demjéni Termál Völgy a tavalyi versenyben is szép eredményt ért el, hiszen 3. lett kategóriájában, idén pedig csúcsra ért. A Demjéni Termál Völgy népszerűségét szintén a sokoldalúságának köszönheti, hiszen barlangfürdő, gyógyfürdő és aquapark is várja itt a vendégeket. A Cascade Barlang- és Élményfürdő az egyik legkülönlegesebb hazai fürdőhelyszín. A fürdőhöz csúszdatorony is csatlakozik. A termálfürdőt 4 évszak fürdőjeként is emlegetik, az év minden napján egyedülállóan meghosszabbított nyitvatartással hajnal 2 óráig várja a vendégeket.

 

A meglepetés: a V-8 Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont

A V-8 Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont úgy szerezte meg a győzelmet a legkisebb fürdők kategóriájában, hogy tavaly még a TOP 15-ben sem szerepelt.

A szentendrei uszoda Magyarországon elsőként kapta meg a Magyar Fürdőszövetség ötcsillagos minősítését. A létesítményt leginkább a széles palettájú wellness részlege teszi kedvelté, ahol finn szauna, infraszauna, bioszauna, gőzkabin, jégbarlang, sószoba és többféle masszázs is igénybe vehető. Itt található Magyarország első mesterszaunája is. A fürdőben tematikus éjszakai wellness programokat is tartanak.