Duplázott a Dél-Alföld Belgrádban

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2014. november 29. 14:45

Dél-alföldi turisztikai szolgáltatók is részt vettek a belgrádi Premium Magyar Nap kísérőeseményeként megrendezett egészségturisztikai konferencián, valamint az azt a kísérő üzletember találkozón november 18-án.

A Szerbiai Wellness Klaszter által szervezett konferencián a „Szolgáltatói jó gyakorlatok" című szekciót Katona Ilona, az MT Zrt. regionális igazgatója moderálta. Tarnai Tímea, a társaság munkatársa az egészségturizmus promóciójáról, Dr. Albel Andor a Dél-alföldi Termálklaszter elnöke „Sanus per Aquam" címmel tartott előadást.

 

Az üzletember-találkozón négy dél-alföldi desztináció folytatott tárgyalásokat. Az itt megkezdett tárgyalások, partnerkapcsolatok folytatása további szerb vendégéjszakákat eredményezhetnek a régióban. A szerbiai utazásszervezők véleménye szerint jelentős kereslet van az új és magas színvonalú szálláshelyekre. Makóról bemutatkozott az újonnan nyílt, art deco stílusban megkomponált négycsillagos Grand Hotel Glorius. Tiszakécskéről jelen volt a szintén vadonatúj és szintén négycsillagos Barack Hotel, valamint a mórahalmi gyógyfürdő mellett épülő, első dél-alföldi medical wellness hotel, az Elixír.

A KSH adatai szerint a Szerbiából érkező vendégforgalom mutatói évek óta igen dinamikusan emelkednek. A január-szeptemberi időszakban 10 333 szerb vendég 23 418 vendégéjszakát töltött el a dél-alföldi régió kereskedelmi szálláshelyein, ami a vendégek számában 9,5 %-os, a vendégéjszaka-számban pedig 7,9 %-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.