DZT karácsony az ÉS-ben

Forrás: turizmus.com

 2014. december 18. 19:12

A magyar kiutazók körében Németország a második legkedveltebb úti cél – mondta megérdemelt büszkeséggel Czeiszing Miklós (képünkön) a DZT december 18-i, karácsonyi ebédjén.

A Corvinus Kempinski Budapest Hotel ÉS Bisztrójában elköltött ebéden – amelyre a Németország számára legjelentősebb magyar kiutaztatók és a szakmai sajtó képviselői voltak hivatalosak – a DZT magyarországi képviseletének vezetője elmondta azt is, hogy magyar utazók több mint 710 ezer vendégéjszakát töltenek idén Németországban. Szerkesztőségünk kérdésére Czeiszing Miklós hozzátette, hogy jelentős a szervezett csoportok száma, de a magyarok, többségükben mégis egyéni utazók, s leggyakrabban gépkocsival mennek Németországba.

A DZT 2014-ben a Berlini Fal lebontásának 25. évfordulóját helyezte a középpontba, s ebben a tematikában Magyarország kiemelkedően aktív volt a német beutaztatók értékelése szerint. Jövőre a „tradíció és hagyomány” lesz a fókusz téma, ami, remélhetően értő fülekre talál majd, hiszen ebbe beleérthető a népművészettől kezdve, a népszokásokon át a gasztronómiáig sok minden.

DZT