Ebben a hat balatoni városban lesz elérhető az 5G júliustól

Forrás: MTI

 2020. június 24. 10:58

Júliusban a Balaton környékén először 15 állomással hat vízparti városban teszi elérhetővé a Magyar Telekom a még nagyobb sávszélességet, és sokkal több eszköz egyidejű csatlakozását lehetővé tevő 5G szolgáltatást.

Elsőként a Siófokon, Tihanyban, Balatonalmádiban, Fonyódon, Balatonföldváron és Balatonszabadi-Sóstón használhatják az ügyfelek az 5G szolgáltatás, amely arra alkalmas készülékkel és megfelelő díjcsomaggal vehető igénybe a lefedett területeken. A tervek szerint a nyár végére összesen 40-re bővül a Telekom Balaton körüli 5G lefedettséget biztosító állomásainak száma.

A Telekom közlése szerint kapacitásbővítéssel készül a hazai nagy tavak környékén a nyári csúcsszezonban várhatóan megnövekedő mobilforgalomra. A szolgáltató hozzávetőleg 150 bázisállomással szolgálja ki az ügyfeleit a Balaton térségében, ezekből 40 bázisállomást már kibővített, ami így jelentősen növeli az állomások körzetében elérhető kapacitást. További 30 állomást a következő hetekben, tehát még az idei szezonban fejlesztenek. A munka a nyár végével sem áll meg, a Balaton környékén az összes állomást kibővítik.

Nyaralás közben is maximális sávszélességen lehetünk (Képünk illusztráció)

Fotó: 123rf.com

Szabó Melinda, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese a közlemény szerint elmondta: intenzíven dolgoznak azon, hogy 5G szolgáltatásuk minél több helyen elérhető legyen.

A Velencei-tó térségében 16 Telekom bázisállomás biztosítja a szolgáltatást, ezek közül minden második torony bővítésére sor kerül a nyár folyamán. A Tisza-tó térségét kiszolgáló tornyok közül is fejleszti egyik mobilállomását a szolgáltató a nagyobb kapacitás elérése érdekében.


A rovat belföldi turisztikai híreinek megjelenését a SZÉP-kártya szponzorálja.