Echo Akadémia a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban

Forrás: turizmus.com

 2021. július 05. 16:33

A Liszt-díjas zongoraművész, Fülei Balázs ötlete nyomán és művészeti vezetésével július 11. és 17. között hatodik alkalommal rendezik meg az Echo Nyári Akadémiát a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban.

A helyszín ideális: az Ybl Miklós és Heinrich Koch tervezte kastély, ami egy hatalmas, arborétum jellegű parkban áll, tökéletesen alkalmas a nyugodt gyakorlásra, próbákra, zeneszalonok és koncertek megrendezésére.

A hangszeres kurzust – amelyre fiatal hegedűsöket, csellistákat és zongoristákat várnak – a Zeneakadémia három tanára, Kováts Péter, Varga István, és Fülei Balázs vezeti.

A kurzus különlegessége, hogy a nagyközönség is beülhet egy-egy órára, így a kastélyt is megismerheti

Fotó: Echo Nyári Akadémia/Déber Gábor

Az Echo Akadémia egyik különlegessége, hogy nem csupán a résztvevők, de az érdeklődők, azaz a nagyközönség is beülhet egy-egy órára, és persze a koncertekre, és így a csodálatos kastélyt is megismerheti: a zongoraórákat a Főispán teremben, a hegedűórákat az impozáns könyvtárban, a csellóórákat pedig a kastélyon belül kialakított romantikus kis kápolnában tartják.

Koncertekből idén is nagy lesz a kínálat: július 11-én a közönséget a nyitókoncertre várják, ahol a kurzus három tanára játszik Mozarttól, Schuberttől, Debussytől, és Kodálytól, július 13-án pedig az Allegro Barbaro című, a Muzsikás Együttessel közös koncertre.

Ezen Bartók és Kodály darabjai, valamint azok népzenei gyökerei szólalnak meg, és vendégként itt lesz Petrás Mária népdalénekes, valamint a Tóth Ildikó „Fecske” és Farkas Zoltán „Batyu” táncospár. Július 14-én este a Korossy Kvartettet hallhatják az érdeklődők, és idén is megrendezik a szokásos kávékoncerteket 13-án, 14-én, 15-én, és 16-án délután, ide a belépés ingyenes.

A 6. Echo Nyári Akadémia július 17-én fejeződik be, az esti zárókoncerten a kurzus tanárai és résztvevői is fellépnek.