Eddig legsikeresebb évadát zárta a Budapesti Nyári Fesztivál

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 03. 15:48

A Budapesti Nyári Fesztivál látogatottsága idén átlépte a százezret. A régióban kivételes léptékű fesztivál repertoárjában több mint 100 program szerepelt 2018-ban.

Több mint száz programmal, közel száztízezer nézővel, világsztárokkal, színházi és operabemutatókkal, balettelőadásokkal, különleges koncertekkel, valamint ingyenes családi és gyerekprogramokkal búcsúzott a hatalmas sikert aratott idei nyári fesztivál. „A 2018-as évad nem csupán a jubileum miatt volt különleges, a programkínálatban is igyekeztünk túltenni az előző éveken” – mondta az évadról Bán Teodóra, a Budapesti Nyári Fesztivál ügyvezetője, aki szerint „a nyári fesztivál és a turizmus összehangolt kapcsolata elengedhetetlen a sikerhez, hiszen idén is világnagyságok és nemzetközi hírnevet képviselő fellépők vitték jó hírét a két nagy fővárosi tulajdonú játszóhelynek”.

A bolygók című koncert

Fotó: szabater,hu

Az „Ajándék Budapestnek” mottóval fémjelzett jubileumi évadra számtalan pótszékes teltházas előadás, két nagyszabású operabemutató: Strauss Salome és Verdi Rigoletto című művei, egy Kálmán Imre nagyoperett és egy Broadway-musical hazai ősbemutója is jutott. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tizenegy bemutatóval és új produkcióval, valamint négy, Magyarországon eddig sosem látott vendégelőadással lettünk gazdagabbak. A fesztivál másik fő helyszínén, a Városmajori Szabadtéri Színpadon közel 80 program valósult meg, köztük négy színházi bemutató. A bemutatók és további színházi előadások sora mellett különleges; koncertek, lemezpremierek és a már hagyományossá vált Városmajori Színházi Szemle, hat vidéki teátrum legjobb idei előadásainak seregszemléje, mely kiemelt közönségsiker mellett zajlott le.

Egy kép a 2018. évi Városmajori Színházi Szemle díjátadójáról

Fotó: turizmus.com

Kiosztották a 2018. évi Városmajori Színházi Szemle díjait, ahol a szakmai zsűri 7 kategóriában értékelte a versenyprogramban bemutatott A vád tanúja, Illatszertár, Cabaret, A képzelt beteg, Volpone és a Furcsa pár című előadásokat. A közönségdíjat a miskolci társulat előadása nyerte Béres Attila rendezésében, díjazták továbbá a szombathelyi társulatot, Mohácsi Jánost, Csankó Zoltánt, Szina Kingát, Bányai Kelemen Barnát, Märcz Fruzsinát és Adorjáni Bálintot.